Vijesti
19. 4. 2024.

Iz Bruxellesa: Ako je mogla Europa, mogli su nam i Milanović i njegovi jataci čestitati na pobjedi. Pristojno, kulturno, civilizirano

Andrej Plenković: Šefovi vlada i država EU-a čestitali su mi na pobjedi, žele da RH i dalje ide smjerom sigurnosti i stabilnosti te da nastavimo raditi na boljitku građana i jačanju gospodarstva. U zapadnim se demokracijama čestita izbornim pobjednicima, time iskazuješ poštovanje i svojim sugrađanima. No Milanović nije u stanju priznati poraz, pa naokolo zivka tvrdeći da ga „ovaj ili onaj podržava“. Laže po običaju, lovi u mutnom, nastoji zbuniti ljude. Nema šanse da on i posrnula partija formiraju Vladu. Za razliku od SDP-a, ja sam čestitao svima koji su ušli u Hrvatski sabor. I onima koje smo porazili.

Nakon uvjerljive pobjede naše stranke i partnera na parlamentarnim izborima, predsjednik Vlade RH i HDZ-a sudjelovao je na izvanrednom sastanku Europskog vijeća.

Teme: otpornost i konkurentnost gospodarstava država članica Europske unije i financijskim tržištima. 

I u Bruxellesu su se pitanja novinara, očekivano, najviše odnosila na rezultate izbora. Donosimo i ostale naglaske iz odgovora Andreja Plenkovića: 

Narod je rekao svoje 

Pozivam sve aktere da malo spuste ton. Kampanja je gotova, narod je rekao svoje. Nekome 60-ak mandata, nekome 40-ak, nekome 10-ak, nekome manje ili ništa. Ide se dalje. 

HDZ je dobio 110.000 glasova više nego 2020. godine! Uvjerljivi smo pobjednici, slavili smo u 9 od 11 izbornih jedinica, i to na enormnoj izlaznosti! HDZ je pobijedio i u sve 3 zagrebačke izborne jedinice.

Pobjeda, pobjeda!

Hrvati kaznili Milanovićevo bezakonje 

Narod je poručio koga hoće, a koga neće. Nije dao povjerenje kršiteljima Ustava, Milanoviću i poraženom SDP-u. Hrvati su kaznili Milanovićevu koaliciju nebitnog naziva.

Za razliku od onih koji bi izolirali zemlju & odveli je u kaos, nestabilnost i regresiju, nudim vam sigurnu, pouzdanu, još jaču i utjecajniju Hrvatsku!

Čudak, a ne predsjednik

Propala je njegova diverzija, ništa mu nisu pomogle ni protuustavna sabotaža ni činjenica da je sebi i svom SDP-u pokušao pogodovati s namještanjem izbora u srijedu, na bizarni dan. Čime je, još gore, oštetio hrvatsko gospodarstvo za 350-400 milijuna €. 

Upleo se u međustranačku utakmicu, grubo povrijedio svoje ovlasti i sebe dekredibilizirao. Više nije predsjednik svih građana nego osoba koja se ponaša - čudno. 

Suvišni, nepotrebni Grbin

Tragikomičnim skečom Milanović je naštetio i svojoj partiji, uništio Grbina, koji je 4 godine uzaludno bio predsjednik SDP-a. Ako si odgovoran čovjek i lider, onda ideš do kraja kao premijerski kandidat. A ako to nisi, onda te narod ovako kazni. 

Izborni debakl pokazao je da trenutačno čelništvo SDP-a nije u stanju voditi ozbiljnu stranku. 

Ili ozbiljna i odgovorna Vlada koja se dokazala u krizama & zaštitila standard - ili SDP koji je tvrdio da će „400.000 Hrvata izgubiti posao“!

Ozbiljni i odgovorni akteri 

Ubrzo ćemo započeti razgovore s potencijalnim partnerima, s ozbiljnim i odgovornim akterima, o sastavljanju saborske većine i Vlade RH.

U sljedećem mandatu ispunit ćemo i više od onog što najavljujemo. Obećaj manje, isporuči više - to je bio naš način rada i u proteklih 8 godina!

A A A