Vijesti
30. 4. 2024.

Ljevičari i njihov međunarodno izolirani idol već su postali smiješni

Predsjednik Andrej Plenković iz Bruxellesa: U eteru je puno špekulacija, no vjerujem da ćemo uskoro s DP-om imati novu saborsku većinu. Grbin i njegov proruski, antieuropski stric Milanović teško su poraženi. Već su trebali podnijeti ostavke. Poželjni smo i ugledni u Europskoj uniji, a ti i takvi - koji za Hrvatsku nisu učinili ništa - i dalje se na nas nabacuju blatom. Ne ide to tako, game over, dosta. Narod je rekao svoje, HDZ je opet pobijedio. Vladu će sastaviti pobjednici, a ne gubitnici!

Iz političkog središta Europske unije, gdje je sudjelovao na Godišnjoj konferenciji Europske komisije o EU proračunu te se …

… zasebno sastao s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, Andrej Plenković najavio je nove (večerašnje) razgovore s DP-om:

- Žurim se na njih nazad u Hrvatsku. Pregovaramo samo s DP-om. Uvjeren sam da ćemo približiti stajališta i za nekoliko dana imati novu parlamentarnu većinu, a potom i Vladu RH.

Poučak iz 2016. godine

Vremena je dovoljno, situacija ni po čemu nije neobična - nastavio je u izjavi za medije:

- HDZ je i 2016. imao 61 mandat, a za formiranje Vlade trebalo nam je mjesec i 5-6 dana. Pa sam na kraju imao 91 potpis.

Sigurno ostajem na čelu Vlade, što ćete uskoro i vidjeti. Bit ću hrvatski premijer i u 3. mandatu

SDP-ova & Milanovićeva sramota

Kršitelji Ustava i nakon kampanje šire mržnju prema HDZ-u, no to je njihov problem, njihova sramota - također je poručio predsjednik naše stranke i naše Vlade:

- Mi smo tu da držimo Hrvatsku na pravoj strani povijesti, čvrsto usidrenu u europske i zapadne demokratske vrijednosti.

Ljubazno molim sve nervozniji & sve agresivniji SDP da shvati da je - izgubio. HDZ će opet sastaviti Vladu RH

KONSTRUKTIVNO OZRAČJE

Nakon (večerašnjih) razgovora oglasio se član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić te je najavio da će se nastaviti ovog tjedna.

Jasna volja hrvatskih građana

Prije samog sastanka s predstavnicima DP-a, izjavu je pak dao PPHDZ/PPVRH Ivan Anušić. I on je, poput Plenkovića, najavio skorašnji dogovor:

- HDZ će s DP-om brzo sastaviti Vladu.

Razgovori teku kako smo i planirali, u svakodnevnoj smo komunikaciji - dodao je:

- Poruka birača, kada zbrojimo mandate koje su dobili HDZ i DP, pokazuje jasnu volju da se vlada upravo tako složi.

A A A