Vijesti
9. 5. 2024.

Ostvarili smo ono što nitko prije nas nije uspio - tri puta uzastopno pobijedili na parlamentarnim izborima!

Možda svi i nisu u potpunosti svjesni koliko smo golemi, koliko smo grandiozni uspjeh postigli. Vlada Republike Hrvatske, predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem, i u 3. mandatu zaredom nastavit će razvijati zemlju, povećavati broj radnih mjesta, BDP, plaće i mirovine te štititi standard hrvatskih građana! A proturazvojnu ljevicu i njene provokatore s lažne desnice pobijedit ćemo i na europskim izborima! - jednodušna je to poruka sa sastanaka nacionalnog vodstva naše stranke.

Predsjedništvo i potom Nacionalni odbor HDZ-a potvrditi su dogovor s Domovinskim pokretom o formiranju parlamentarne većine … 

HDZ & DP postigli dogovor! I u 3. mandatu zaredom nastavit ćemo podizati plaće, mirovine, BDP i zaposlenost & jačati međunarodni položaj Hrvatske!

… te jednoglasno usvojili pobjednički Izborni program „Hrvatska - snažna i važna“ za izbore za članove Europskog parlamenta. 

Obje sjednice, jedna za drugom, održane su u zagrebačkom Westinu. 

U plusu 14,6 milijardi €

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH napomenuo je na Nacionalnom odboru da je Izborni program za EU izbore, ne bez simbolike, prihvaćen upravo na Dan Europe:

- HDZ je ne samo uvjerljivo najsnažnija, stožerna stranka hrvatskog naroda, nego i stranka koja je u   najbolje upoznata s europskim politikama i najviše identificirana s njima. O benefitima ovih gotovo 11 godina našeg članstva u EU-u “opipljivo” svjedoči i podatak koji sam jutros iznio na sjednici Vlade - Hrvatska je u plusu 14,6 milijardi €. Toliko smo više sredstava dobili iz EU proračuna nego što smo u nj uplatili! 

Plenković: Hrvatska je u prvih 11 godina članstva u Europskoj uniji u plusu čak 14,6 milijardi eura

Hrvatska je ondje gdje i pripada 

Kako smo isticali i u kampanji za parlamentarne izbore - dodao je Andrej Plenković - Hrvatska je ondje gdje povijesno i civilizacijski pripada: u samoj jezgri demokratskog Zapada, u samom srcu Europe. 

S najkvalitetnijim program i najkompetentnijim kandidatkinjama i kandidatima idemo po novu izbornu pobjedu! - zaključio je sadašnji i budući hrvatski premijer.

HRVATSKA - SNAŽNA & VAŽNA

Nakon sastanaka nacionalnog vodstva HDZ-a, uz Izravni prijenos na Facebooku, X-u iYoutubeu održano je predstavljanje Izbornog programa „Hrvatska - snažna i važna“ i kandidata s naše pobjedničke liste - predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem. 

O tome u posebnom članku.

A A A