Vijesti
11. 5. 2024.

Zajedno, rame uz rame! Sve što radimo, radimo kako bi Hrvatska bila još snažnija, još važnija, još utjecajnija!

(VIDEO & PHOTO) Predizborni skup EPP-a i HDZ-a u Splitu. Andrej Plenković: Hvala Ursuli, u svim ključnim trenucima bila je uz nas! Hvala joj na podršci u globalnim krizama, u kojima smo neviđenim mjerama zaštitili standard građana i gospodarstvo, pokazali znanje, odlučnost i snagu! Hvala i za pomoć u obnovi, Pelješki most i LNG terminal, Schengen i euro, ali i za iskorake na EU putu BiH! I to je strateški interes Hrvatske! S osloncem u baštini dr. Tuđmana i narodnjačkim vrijednostima, politikom modernog suverenizma koristimo nikad čvršći međunarodni položaj i članstvo u EU-u na dobrobit Lijepe Naše!
 

Hrvatska. Snažna i važna. 

Hrvatska ondje gdje i pripada 

„Kada sudjeluješ u donošenju odluka na najvišoj razini, kada sjediš za istim stolom s najmoćnijim državama, kada s njima gradiš partnerske i prijateljske odnose, lakše rješavaš probleme i ostvaruješ vlastite nacionalne interese“ - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH na velikom skupu na Gripama:

- Hrvatska je ondje gdje povijesno i civilizacijski pripada, u samoj jezgri Europe, u srcu demokratskog i razvijenog Zapada. 

Uz golema EU sredstva, Hrvatska je u ovih 8 godina skočila sa 62% prosjeka razvijenosti EU-a na čak 76% - naglasio je:

- U idućem mandatu naše Vlade idemo pak na - 82%! A malo bi od svega toga bilo moguće bez konkretnih benefita koje donosi članstvo u EU-u.

Po novu pobjedu EPP-a i HDZ-a! 

 „Drago mi je što je Ursula s nama, u ovoj sjajnoj, pobjedničkoj atmosferi u Splitu“ - dodao je na kraju Andrej Plenković:

- A nije loše ni to što smo već predali 78 potpisa za formiranje nove saborske većine i stabilne Vlade u našem 3. uzastopnom mandatu! Zajedno, na izborima za Europski parlament idemo po novu pobjedu Europske pučke stranke (EPP) i HDZ-a!

HRVATSKA IMA VRLO SNAŽAN GLAS U EU-u 

Na skupu u Gradu svetog Duje sudjelovala je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen - vodeća kandidatkinja EPP-a, najveće i najbrojnije političke obitelji u Europi. 

Demografija & pregovori s BiH

Hrvatska ima konkretne rezultate, Hrvatska ima vrlo snažan glas u EU-u, na vašu inicijativu demografija je dobila vlastiti resor u Europskoj komisiji - istaknula je:

- I ne samo to. Zahvaljujući nepokolebljivom zauzimanju premijera Andreja Plenkovića otvoreni su pristupni pregovori s BiH. Unatoč preprekama, optimistična sam za njenu europsku budućnost, i to upravo zbog pomoći koju joj pruža Hrvatska! Proces proširenja je važan. Veća Europa znači snažnija Europa. 

Rečeno - učinjeno! Državnička politika & snažni međunarodni položaj Hrvatske donose rezultate, a ne diletantizam i izolacionizam!

Rusija neće uspjeti!

Hvala Hrvatskoj i za jasnu potporu Ukrajini u obrani od ruskog agresora - nastavila je:

- U tom kontekstu mogu najaviti da će u novom sastavu Europske komisije biti stalni povjerenik za obranu. Europa mora biti spremna kako nijedna sila ne bi digla ruku na nas! Rusija želi rastrgati Europu izvana, a iznutra je posvađati. No to joj neće uspjeti - jer ćemo izgraditi snažnu Europu! Ukrajina može računati na nas.

Demokracija, blagostanje, sigurnost 

Ovi izbori su važni za europsku budućnost - zaključila je Ursula von der Leyen:

- Zajedno, rame uz rame, i u ovoj kampanji radimo ZA jaku Europu koja štiti demokraciju, gradi blagostanje i učvršćuje sigurnost. 

KRIŠTO & ČOVIĆ

Prije velikoga predizbornog skupa Andrej Plenković, Ursula von der Leyen i svi kandidati s naše liste za europske izbore prošetali su se središtem Splita i popili kavu na Rivi. 

Pridružili su im se, nipošto slučajno, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto te predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović - koji je bio i jedan od govornika na Gripama.

BENKOVAC & ŠIBENIK

Na jednodnevnoj mini-turneji po Dalmaciji Plenković je prije dolaska u Split obišao Benkovački sajam …

… te u Šibeniku, u Kući umjetnosti „Arsen“, održao predizborni skup. 

‘Htio sam sustići Željka Burića. Ako je on u trećem mandatu u Šibeniku, želio sam i ja dobiti treći u Vladi‘

A A A