Vijesti
9. 5. 2024.

„HDZ pobjeđuje i u Hrvatskoj i u Europi! Bez i najmanje zadrške prozivat ćemo izolacioniste i proturazvojnu ljevicu“

(VIDEO) HRVATSKA. SNAŽNA & VAŽNA. Predstavljanje Izbornog programa HDZ-a za europske izbore i kandidata s naše pobjedničke liste. Andrej Plenković: Ovo neće biti kampanja samo o našim velikim postignućima, dosadašnjim i budućim, nego i o tome tko je tko u Europskom parlamentu. Zastupnici ljevice lažno su optuživali našu policiju za nasilje nad migrantima - nastojeći sabotirati ulazak RH u Schengen. S druge strane, izolacionisti su uvijek bili apriori protiv svakog interesa vlastite države. Njima smeta čak i to što smo uz pomoć EU sredstava izgradili Pelješki most i time dosanjali san o teritorijalnom spajanju Hrvatske.

Izolacionistima smeta i to što smo zahvaljujući upravo europskom novcu izgradili LNG terminal na Krku i time učvrstili energetsku neovisnost Lijepe Naše - također je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- Njima smeta i to što smo EU sredstvima podignuli ili proširili 500 dječjih vrtića, što smo doveli europske koridore do Splita, što Dalmacija više nije izolirana na prometnoj karti kontinenta. Tim i takvima Hrvati će izreći jasno NE! i na ovim izborima.

Utjecajniji smo nego ikada prije! 

Uvjeren sam da će hrvatski građani iznova ukazati povjerenje onima koji su ozbiljni i odgovorni, koji su jamstvo stabilnosti i sigurnosti - nastavio je Andrej Plenković, koji je i nositelj naše pobjedničke liste na, punim nazivom, izborima za članove Europskog parlamenta:

- Uz narodnjačke vrijednosti koje njegujemo i čvrsto zauzimanje za nacionalne interese, Hrvatska će ostati SNAŽNA i VAŽNA! A to znači utjecajnija nego ikada prije! Naš međunarodni položaj nikada nije bio čvršći, a utjecaj - veći.

Hrvatska - europska priča o uspjehu 

Kako često ističe i predsjednica Europske komisije, Hrvatska je europska priča o uspjehu - dodao je:

- Pa ne dolazi gospođa Ursula von der Leyen „slučajno“ sutra u Split, ne održava se „po inerciji“ središnji skup Europske pučke stranke (EPP), najjače i najbrojnije političke obitelji u Europi, upravo kod nas. To je priznanje svim uspjesima Hrvatske, ali i potvrda snage i ugleda HDZ-a! 

Kao primjer spomenute „priče o uspjehu“ izdvojio je da Hrvatska još nije ni 11 godina u EU-u, a da je po stupnju razvijenosti sustigla Mađarsku, koje je članica već dva desetljeća:

- Na početku 2016. bili smo na samo 62% prosjeka EU-a, a sada smo na 76%! To znači da smo uspješno koristili europska sredstva ZA ekonomski napredak zemlje i realizaciju razvojno-infrastrukturnih i socijalnih projekata. A u idućem mandatu cilj nam je dosegnuti - 82%! 

Hrvatska je europska priča o uspjehu! Očuvali smo radna mjesta, zaštitili standard, riješili se ovisnosti o ruskom plinu, osigurali energente & omogućili gospodarski rast!

Pristupni pregovori s BiH - strateški uspjeh

Meni je privilegija biti nositelj liste s ovako kompetentnim kandidatkinjama i kandidatima, koji su itekako pridonijeli da Hrvatska kapitalizira svoje članstvo u EU-u radi ostvarivanja strateških ciljeva - naglasio je predsjednik Plenković: 

- I nije riječ „samo“ o Schengenu ili eurozoni, „samo“ o Pelješkom mostu ili terminalu kod Omišlja, „samo“ o razvojnom sustizanju bogatijih i starijih članica EU-a ili činjenici da smo u ravnomjerni regionalni razvoj Lijepe Naše dosad uložili tri milijarde €. Radi se i tome da su upravo zahvaljujući nikad snažnijem položaju Hrvatske otvoreni EU pristupni pregovori s BiH!

Rečeno - učinjeno! Državnička politika & snažni međunarodni položaj Hrvatske donose rezultate, a ne diletantizam i izolacionizam!

Nošeni podrškom hrvatskog naroda koju smo dobili na parlamentarnim izborima, zajedno idemo po novu pobjedu! – zaključio je PHDZ/PVRH Andrej Plenković na predstavljanju naše liste i Izbornog programa "Hrvatska. Snažna i važna".

POTVRDA DOGOVORA

Uoči predstavljanja, održane su sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a na kojima je nacionalno vodstvo naše stranke potvrdilo dogovor o formiranju parlamentarne većine i Vlade RH.

Premijer Plenković: Već danas imamo 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade!

A A A