Vijesti
22. 5. 2024.

(VIDEO) ZA daljnji rast i razvoj Hrvatske, sigurnost na granicama, zadržavanje prava veta & ravnopravnost Hrvata u BiH!

Karlo Ressler, Željana Zovko i Tomislav Sokol o prioritetima u Europskom parlamentu: RH je danas na 76% prosjeka razvoja EU-a, a krenuli smo od 62%. Cilj je u 5 godina probiti granicu od 80%. Iznimno su nam važna pitanja zaštite granica i položaja Hrvata izvan RH, a odlučno ćemo se - za razliku od štetočinske ljevice - boriti protiv ukidanja jednoglasnosti u donošenju EU odluka. U lipnju biramo između onih koji štite nacionalne interese i onih koji to ne čine! Možemo i SDP lažno su optuživali Hrvatsku da „krši prava ilegalnih migranata“ i tako opstruirali naš ulazak u Schengen.

HDZ-ovi kandidati na europskim izborima predstavili su na konferenciji za medije u Zagrebu točke Programa „Hrvatska: snažna i važna“ koje se odnose na slobodnije gospodarstvo, sigurnost granica, proširenje EU-a i borbu protiv ukidanja jednoglasnog odlučivanja.

Donosimo njihove ključne poruke:

RESSLER: Hrvatska po prosječnoj plaći ispred 8 država EU-a!

U Hrvatskoj nikad nije bilo više zaposlenih, njih milijun i 700 tisuća, a po prosječnoj je neto plaći na 19. mjestu od 27. članica EU-a. Prestigli smo Litvu, Bugarsku, Rumunjsku, Slovačku, Latviju, Grčku, Portugal i Mađarsku. Hrvatska je danas na 76% prosjeka razvoja EU-a, a krenuli smo od 62%. Cilj je u idućih pet godina probiti barijeru od 80%.

Razvoj gospodarstva & nova radna mjesta

HDZ će u Europskom parlamentu zagovarati zdrave gospodarske politike, koje nisu zamagljene nekom pogrešnom, stranom ideologijom. Potrebna nam je Europa koja podupire poslovanje, koja će razvijati produktivne sektore i otvarati kvalitetna radna mjesta. Važno je voditi računa i o klimatskim ciljevima i zelenoj tranziciji, koji Hrvatskoj može biti dodatni vjetar, ali ne i robovati štetnom zelenom ekstremizmu.

ZOVKO: Borba za stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH!

Iznimno su nam važna pitanja mira i sigurnosti na hrvatskim granicama te zaštita Hrvata izvan Hrvatske. HDZ se snažno zauzimao i zauzimat će se za prava Hrvata u BiH. U toj se zemlji mora izmijeniti izborni zakon kako bi naši sunarodnjaci imali legitimnog predstavnika (i) u Predsjedništvu BiH, a ne onog izabranog bošnjačkim glasovima.

Kao europski pučani zalažemo se za proširenje EU-a. EPP je najveći odvjetnik proširenja na jugoistočnu Europu, posebice na BiH.

Rečeno - učinjeno! Državnička politika & snažni međunarodni položaj Hrvatske donose rezultate, a ne diletantizam i izolacionizam!

Kolakušić? Nula bodova

Što se tiče zastupnika Mislava Kolakušića i njegovih prozivki, moram istaknuti da je upravo on licemjerno koristio tragediju pandemije Covida za svoje osobne interese. Cijepio se i nosio zaštitnu masku, a paralelno je napadao cijepljenje - politizirajući i parazitirajući na takvoj kampanji. 

SOKOL: Daljnje jačanje pozicije Hrvatske u EU-u!

Snažno ćemo se boriti protiv ukidanja jednoglasnosti u donošenju ključnih odluka na razini EU-a. U lipnju ne biramo samo između različitih opcija, nego i između onih koji štite nacionalne interese i onih koji to ne čine.

Možemo i SDP lažno su optuživali Hrvatsku da „krši prava ilegalnih migranata“ i tako opstruirali hrvatski ulazak u Schengenski prostor.

Štetočinske ljevičarske politike

Izgledno je da će Europa otići udesno, a tome su glavni uzrok ljevičarske politike koje nameću ideološke agende, uništavaju europsku industriju i vode iracionalne politike primanja baš svakoga u EU. EPP će surađivati samo sa strankama koje su proeuropske, koje podržavaju Ukrajinu i koje poštuju vladavinu prava.

Prema anketama najveći će pad doživjeti zeleni, jer se radi o štetočinskoj političkoj grupaciji. U Hrvatskoj se to najbolje vidi na primjeru Možemo i njihovom katastrofalnom upravljanju Zagrebom.

A A A