Vijesti
20. 5. 2024.

2 dobre vijesti s 1. sjednice 16. Vlade RH: Još jedno pojeftinjenje svih naftnih derivata & tvornica zmijskog antitoksina (protuotrova)!

Vlada je donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Iduća dva tjedna litra osnovnog benzina stajat će 1,49 eura, 5 centi manje nego do sada, a dizela 1,38 eura, što je 3 centa manje. Također, odobrila je 4,8 milijuna € Imunološkom zavodu radi sklapanja ugovora o javnoj nabavi za projektiranje i izgradnju, službenim nazivom, biofarmaceutskog postrojenja za proizvodnju animalnih imunoseruma namijenjenih za ljudsku i veterinarsku uporabu. Lokacija? Radna zona Rugvica - sjever.

Osim benzina i dizela, odlukom Vlade RH smanjena je i cijena plavog dizela - za 3 centa po litri! 

Ukapljeni naftni plin za boce bit će jeftiniji 10 centi po kilogramu, a za spremnike 9 centi. 

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.

Velika nam je čast još jednom, u 3. mandatu zaredom, raditi za Hrvatsku. Povjerenje koje su nam ukazali sugrađani itekako obvezuje!

Štitimo standard hrvatskog čovjeka

I u 3. mandatu premijera Andreja Plenkovića nastavljamo štititi standard hrvatskih ljudi! Da nema mjera i kontinuiranih intervencija naše Vlade RH, da se cijene formiraju na tržištu, litra benzina koštala bi građane 13 centi više, a dizela 16. 

UNP za boce bio bi pak skuplji 31 cent po kilogramu, a za spremnike - 25 centi.

Nastavljamo podizati plaće, mirovine, BDP i zaposlenost, ograničavati cijene struje, plina i goriva & štititi životni standard!

REVITALIZACIJA IMUNOLOŠKOG

Ministar zdravstva Vili Beroš pozdravio je Vladinu odluku o izdvajanju proračunskih sredstava za tvornicu zmijskog antitoksina:
- Izrazito mi je zadovoljstvo što je na samom početku novog mandata napravljen tako važni iskorak za zdravstveni sustav - jer je revitalizacija Imunološkog zavoda strateški projekt utemeljenja biotehnološke neovisnosti Hrvatske! 

Nakon gotovo 30 godina oživjet ćemo proizvodnju protuotrova, što je 1. faza revitalizacije - dodao je:

- U 2. fazi slijedi izgradnja pogona za frakcionaciju plazme, a u 3. za proizvodnju virusnih cjepiva. 

A A A