Vijesti
25. 5. 2024.

Iz Zadra: Na europskim izborima birajmo sigurnost, stabilnost i prosperitet za Lijepu Našu u EU-u!

(VIDEO) Andrej Plenković, nositelj liste HDZ-a: Veselimo se izborima 9. lipnja, to je drugo poluvrijeme utakmice koju smo pobijedili 17. travnja. Želimo potvrditi obnovljeno povjerenje hrvatskog naroda! A to želimo jer su naše europske politike nastavak onih nacionalnih, s kojima smo osigurali ekonomski i socijalni napredak te ostvarili strateške ciljeve, od teritorijalnog povezivanja i energetske neovisnosti RH do rekordnih plaća i najveće zaposlenosti u povijesti! Pozivamo sugrađane da na izbore iziđu u što većem broju i sudjeluju na najvažnijem demokratskom događaju našeg kontinenta ove godine!
 

Izborni program „Hrvatska. Snažna i važna“ sinteza je svih nedvojbenih postignuća HDZ-a i Vlade RH, s jasnom vizijom budućnosti - također je istaknuo Andrej Plenković na predizbornom skupu u u Providurovoj palači u Zadru: 

- Stoga je potpuno legitimno da oni koji su zemljom upravljali proteklih 8 godina s ponosom, bez lažne skromnosti, ističu da su se izborili da Hrvatska dobije nezapamćenih 25 milijardi € europskih sredstava za desetljeće ubrzanog razvoja koje je pred nama. 

3 puta snažniji rast od EU-a, 4 od eurozone

Na žaljenje proturazvojne ljevice, Hrvatska će u 2024. imati gospodarski rast od 3,3%, drugi najsnažniji u cijeloj Europskoj uniji, odmah nakon Malte! - nastavio je:

- A o kakvom je to uspjehu riječ, dovoljno svjedoči podatak da će Europska unija u prosjeku rasti 1%, a europodručje 0,8%. 

Europa vidi ono što oporba negira: Hrvatska će opet imati drugi najveći rast među svim državama članicama EU-a!

Politička stabilnost - preduvjet uspjeha 

I ponovit ću po 100. put jer ta činjenica strašno žulja oporbu, ništa od svega ovog ne bi bilo moguće bez političke stabilnosti - zaključno je poručio predsjednik Plenković:

- Vodeći se načelom modernog suverenizma, koristimo nikad čvršći međunarodni položaj i nikad jači utjecaj RH na dobrobit hrvatskog naroda, svih građana i čitave zemlje! 

PLENKOVIĆ O NAJBOLJOJ, POBJEDNIČKOJ LISTI

HDZ ima najjaču, najkompetentniju i najkvalitetniju listu, a naša je kampanja - pobjednička. Nema druge političke opcije u Hrvatskoj koja na listi ima potpredsjednicu Europske komisije, premijera, čak četvero aktualnih i četvero bivših europarlamentaraca, troje nekadašnjih ministara - vanjskih i europskih poslova, regionalnog razvoja i fondova EU-a, turizma i sporta. 

Lobiranje za projekte & zastupanje nacionalnih interesa 

Najupućeniji su u europske politike, najiskusniji, dokazani u karijerama, najbolje poznaju EU proračun i zakonodavne aktivnosti. Našim budućim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu dodana je vrijednost to što će biti tijesno povezani s aktivnostima Vlade i hrvatskom diplomacijom - što će ih učiniti još učinkovitijima u djelovanju, lobiranju za konkretne projekte i zastupanju nacionalnih interesa. Bez znanja i vještina tu ne možeš biti uspješan.

A A A