Vijesti
12. 5. 2024.

Dragan Čović na velikome predizbornom skupu EPP-a i HDZ-a u Splitu

U ime Hrvata iz BiH iznova izražavam zahvalnost HDZ-u i predsjedniku Andreju Plenkoviću jer smo sa Željanom Zovko, rođenom Mostarkom, imali svoju predstavnicu u Europskom parlamentu. Uz ostale HDZ-ove zastupnike, predano je promicala interese i hrvatskog naroda u BiH, u Bruxellesu i Strasbourgu mogao se čuti glas razuma o našoj poziciji kao konstitutivnog naroda u BiH. Zahvaljujem i zato što je naša draga Željana iznova kandidatkinja na EU izborima! - istaknuo je u svom govoru na Gripama predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Od iznimne je važnosti naša zajednička predanost u jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te u promicanju interesa hrvatskog naroda širem Europe - također je poručio Dragan Čović u svom obraćanju:

- Naša će ta stranka i dalje biti predvodnica u euroatlantskim integracijama BiH.

Zajedno ćemo opet slaviti

Iskoristio je prigodu ponovno čestitati sestrinskom HDZ-u na uvjerljivoj pobjedi na parlamentarnim izborima:

- Zajedno ćemo, uopće ne sumnjam, slaviti i 9. lipnja. Hrvati iz BiH dat će svoj doprinos pobjedi i na izborima za Europski parlament!

Dragan Čović & Borjana Krišto čestitali Andreju Plenkoviću & Zvonku Milasu na premoćnoj pobjedi u XI. izbornoj jedinici

Zahvala Ursuli von der Leyen

Još jednom bih posebno zahvalio - nastavio je Čović - premijeru Andreju Plenkoviću na potpori koju daje BiH, njenom europskom putu i nama Hrvatima u borbi za stvarnu ravnopravnost:

- Velika hvala i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, bez čije iskrene potpore BiH ne bi dobila svoje mjesto bliže europskoj obitelji, ne bi uspjela otvorite pregovore o ulasku u Europsku uniju.

Zajedno, rame uz rame! Sve što radimo, radimo kako bi Hrvatska bila još snažnija, još važnija, još utjecajnija!

ZA sigurnu i stabilnu BiH!

Otvaranjem pristupnih pregovora dali smo novi zamah ZA ostvarivanje pune pravne, sigurnosne i ekonomske stabilnosti naše zemlje BiH - dodao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH:

- S ponosom možemo iznijeti činjenicu da će tim procesom ponovno koordinirati predsjedateljica Vijeća ministara BiH gospođa Borjana Krišto, koja je večeras također ovdje s nama, i to u najtješnjoj suradnji s našim istinskim prijateljem - g. Plenkovićem!

Rečeno - učinjeno! Državnička politika & snažni međunarodni položaj Hrvatske donose rezultate, a ne diletantizam i izolacionizam!

Dovršetak izborne reforme

Kako svakodnevno ističe i predsjednik Vlade RH i HDZ-a, pred nama je još niz izazova, a dovršetak izborne reforme svakako je onaj ključni - zaključio je Dragan Čović:

- Nikada se Hrvati u BiH, ama nikada, neće pomiriti s time da nam drugi konstitutivni narod može birati predstavnika u Predsjedništvu BiH!

Želimo da BiH ide naprijed i da sva tri konstitutivna naroda budu u potpunosti ravnopravna!

A A A