Vijesti
21. 5. 2024.

Prosječna plaća porasla je na 1.326 €! Hrvatska raste, a raste i rejting HDZ-a

(VIDEO) Andrej Plenković na Širem predsjedništvu HDZ-a: Plaće su se s veljače na ožujak povećale za 78 €. U jednom mjesecu triput više nego u cijelom Milanovićevom premijerskom mandatu (24 €)! Taj nezapamćeni skok može se zahvaliti snažnom gospodarskom rastu i ožujskom povećanju plaća za 244.000 zaposlenih u državnoj i javnim službama. Sve ide dobro, zadovoljni smo. Podižemo primanja, a pojeftinjujemo goriva. Raste broj radnih mjesta, a pada nezaposlenost. Rastu turističke brojke - godina bi trebala biti rekordna! - a usporava inflacija. RH je po rastu BDP-a 2. u EU-u, a imamo i 2. najniže cijene struje i plina u Europi. 
 

Održali smo 1. sjednicu Vlade RH u našem novom, 3. mandatu u Banskim dvorima, a 551. otkad sam premijer - također je izdvojio PHDZ/PVRH Andrej Plenković na (redovitom) sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a. 

Velika nam je čast još jednom, u 3. mandatu zaredom, raditi za Hrvatsku. Povjerenje koje su nam ukazali sugrađani itekako obvezuje!

I dalje smo, međutim, puni energije, u istom tempu nastavljamo raditi na dobrobit hrvatskog naroda! - naglasio je. 

Mi smo pobijedili, a SDP i Milanović - izgubili 

Većina hrvatskih građana podržala je smjer koji smo trasirali i politiku koju smo vodili - dodao je predsjednik naše stranke i naše Vlade:

- Dali su nam povjerenje da nastavimo razvijati zemlju, da i dalje povećavamo plaće, BDP i zaposlenost. 

Mi smo pobijedili, a SDP i Milanović su izgubili. Nije im pomoglo ni protuustavno djelovanje kojem su pribjegli - podcrtao je Plenković.

MEDVED: Odmah smo se primili posla!

Nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, pred novinare je stao ZPHDZ/PPVRH Tomo Medved:

- Kako smo i najavili, odmah smo se primili posla. Na 1. sjednici Vlade u 3. uzastopnom mandatu premijera Plenkovića ponovno smo smanjili cijene goriva i ukapljenog naftnog plina. Da nema Vladinih kontinuiranih mjera, da se cijene formiraju na tržištu, litra benzina koštala bi 13 centi više, a dizela 16. 

2 dobre vijesti s 1. sjednice 16. Vlade RH: Još jedno pojeftinjenje svih naftnih derivata & tvornica zmijskog antitoksina (protuotrova)!

Obećaj manje - isporuči više 

Odradit ćemo svoje, realizirati ciljeve iz Programa Vlade, a neke i premašiti - najavio je Medved:

- Vodimo se načelom „obećaj manje - isporuči više“. Pitate me imamo li kakvih želja? Da globalne krize i prirodne katastrofe više ne pogađaju Hrvatsku kao što su je, nažalost, pogađale u prethodnom mandatu.

A A A