Vijesti
27. 5. 2024.

Teško poraženi Kršitelj Ustava u teškoj nervozi. Zašto se Milanović toliko boji neovisnih tijela? Zašto ih želi opet pokoriti?

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Izbornom gubitniku se priviđa da smo još uvijek u njegovome premijerskom mandatu, kada su institucije bile porobljene, kad je on imao šapu nad DORH-om, policijom i SOA-om. Sada nam Milanović, skupa sa svojom korumpiranom sljedbom, pokušava prodati klasičnu „pilu naopako“ - da mi činimo ono što je on sam već činio i što bi htio opet činiti. Nastavlja s akcijom flagrantnog pritiska na pravosudna tijela, a koja je kontrolirao u svoje vrijeme. Strah ga je njihovoga neovisnog rada. 

„Milanović se sam hvalio da je kao premijer znao za svaki tajni izvid, za svaku istragu, a dobivao je na uvid i tzv. operativna izvješća tajnih službi“ - također je napomenuo Andrej Plenković na konferenciji za medije nakon (redovitog) sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a:

- A ja ta izvješća u ovih 8 godina nikada nisam vidio, a niti bih po bilo kakvom propisu smio doći u njihov posjed. Očito je istinita teza o tome da mu je nekadašnji šef SOA-e služio kao posebni informator. A to nije normalno ni zakonito. Kao što nije normalno ni to da je Milanović trgujući utjecajem postavio Daliju Orešković na čelo Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Izbori tko će doći na čelo DORH-a 

„Ako sve to stavimo u kontekst Milanovićeve ambicije da (ponovno) ovlada institucijama kaznenog progona, onda njegove kršenje Ustava u kampanji za parlamentarne izbore dobiva svoju dodatnu težinu“ - dodao je predsjednik naše Vlade i naše stranke:
- Iz njegovog kuta to nisu bili izbori za Hrvatski sabor, niti za to tko će postati premijer i sastaviti Vladu, za njega su to bili izbori tko će doći na čelo Državnog odvjetništva. Ne želi nikog na koga ne može utjecati. To je bit.

75% Hrvata dalo je - upotrijebimo njegov izraz - šup kartu Milanoviću!

Strepnja u koruptivnom SDP-u

„A u kršenju Ustava pridružili su mu se SDP-ovci kada su ga primili na svoj Glavni odbor i podržali za tobožnjega premijerskog kandidata“ - nastavio je:

- Učinili su to što iz nemoći i očaja, što jer i sami strepe od neovisnih tijela. Podsjetit ću: Lovrić Merzel osuđena; ovaj uhićeni načelnik iz Smokvice na Korčuli bivši je SDP-ovac, danas socijaldemokrat; onda Afera „Geodezija“, glavni akter nekadašnji je šef velikogoričkog SDP-a; pa bjelovarsko-bilogorski dožupan iz prošlog mandata, također SDP-ovac i također uhićen zbog korupcije.

No pasaran! 

„Pila naopako Kršitelja Ustava proći neće!“ - zaključno je prisnažio predsjednik Plenković: 

- Milanoviću nećemo dopustiti da na nas prebacuje krivnju za svoju želju da iznova stavi šapu na DORH. Njegovo je ponašanje skandalozno, nedopustivo, neprihvatljivo, za svaku osudu. 

TURUDIĆEVA ZADAĆA - NEOVISNO PROVODITI ZAKON

Upitan o novom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću, koji je danas stupio na dužnost, Plenković je odgovorio da želi da DORH kvalitetno funkcionira:

- Od g. Turudića očekujem da svoj posao obavlja profesionalno te da radi ono što i jest zadaća DORH-a - da u potpunosti neovisno i samostalno provodi zakon. 

KONFERENCIJA U CIJELOSTI

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH govorio je i o ekonomskim postignućima Hrvatske.

Njegovu konferenciju za medije možete pogledati i poslušati u cijelosti:

A A A