Vijesti
28. 5. 2024.

Hrvatsko gospodarstvo u 1. tromjesečju 2024. strelovito poraslo - za 3,9% na godišnjoj razini! Najbrži je to rast u Europskoj uniji!

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, naša nacionalna ekonomija raste gotovo 10 puta snažnije od prosjeka i EU-a i eurozone u istom kvartalu (0,4%)! PVRH Andrej Plenković: Sjajne brojke najbolja su potvrda opravdanosti mjera koje smo donosili u krizama i dobrog ulaganja EU sredstava. S ovakvim gospodarskim rastom sve smo sigurniji da ćemo u 3. mandatu u Banskim dvorima ostvariti obećanje iz Izbornog programa HDZ-a „Za sve izazove“ - dosegnuti 82% prosjeka razvijenosti EU-a! Trenutačno smo na 76%, a 2015. bili smo na - 61%.
 

BDP RH raste već 13 kvartala zaredom, možemo biti i više nego zadovoljni tim odličnim trendom! - još je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- Nastavljamo činiti ono što smo i obećali, ono za što smo na parlamentarnim izborima i dobili povjerenje hrvatskih građana, a to je podizati ekonomski i socijalni standard. 

Prosječna plaća porasla je na 1.326 €! Hrvatska raste, a raste i rejting HDZ-a

Veća ulaganja - veća državna potrošnja 

Andrej Plenković je napomenuo da su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) o gospodarskom rastu ohrabrujući i u pogledu povećanih investicija: 

- Novi „skok“ BDP-a ponajviše se može zahvaliti rastu državne potrošnje. Među ostalim, obujam građevinskih radova u prva tri mjeseca 2024. porastao je uslijed zahuktale obnove za 14,6% u odnosu na isto lanjsko razdoblje. 

Rekordne plaće & rekordna zaposlenost

Rastu plaće, raste i osobna potrošnja, a s druge strane usporava inflacija - zaključio je hrvatski premijer:

- Bilježimo i najveću zaposlenost u povijesti!

ŠTO ĆE SADA REĆI LJEVIČARI & NJIHOV IDOL MILANOVIĆ?

Da, Hrvatska raste i u našem 3. mandatu! 

Ali, ne brinite, iz proturazvojne ljevice i dalje će svjesno lagati da naša zemlja „nazaduje“, da „nikad nije bilo gore“ itd. I dalje će samo poslušno ponavljati ono što svakodnevno podmeće njihov idol - Vrhovni šarlatan Milanović, najgori i najnesposobniji premijer u povijesti Hrvatske.

Najgori premijer u povijesti Milanović & njegov posrnuli SDP posljednji su koji bi ikome mogli dijeliti lekcije!

A A A