Vijesti
24. 5. 2024.

Jedni stalno prigovaraju, a ne rade ništa. Drugi rješavaju krize za koje nisu odgovorni, a vode zemlju naprijed. I to je ta ključna razlika!

(VIDEO) Iz Gospića i Karlovca. Andrej Plenković, nositelj liste HDZ-a: Unatoč svim izazovima s kojima se Hrvatska morala suočiti, ispunili smo obećanja i ostvarili strateške ciljeve ulaska u Schengen i eurozonu te podigli kreditni rejting na najvišu razinu u povijesti. U iznimno zahtjevnim okolnostima ne samo da smo uz neviđene pakete pomoći, vrijedne 7,2 milijarde eura, te limitiranje cijena struje, plina, goriva i najvažnijih proizvoda iz potrošačke košarice sačuvali socijalnu koheziju, nego smo i povećali broj zaposlenih na rekordnih 1.710.000!

Da i ne spominjem realizaciju kapitalnih projekata kao što su Pelješki most, LNG terminal, 2. cijev Tunela Učke, Istarski ipsilon ili Koridor Vc - također je napomenuo predsjednik HDZ-a i Vlade RH na predizbornim skupovima u središnjoj Hrvatskoj.

2 skupa. 2 grada: Gospić i Karlovac. 2 županije: Ličko-senjska i Karlovačka. A ista atmosfera - pobjednička!

PLENKOVIĆ: Hrvatska je danas važnija, snažnija i utjecajnija nego ikada prije!

Donosimo, objedinjeno, još nekoliko naglasaka iz dvaju obraćanja PHDZ/PVRH Andreja Plenkovića:

25 milijardi eura za desetljeće ubrzanog razvoja

Hrvatska je danas važnija, snažnija i na međunarodnoj sceni utjecajnija nego ikada prije, a pritom se naša, HDZ-ova Vlada izborila za nezapamćenih 25 milijardi eura europskih sredstava, s kojima ćemo još više ubrzati rast i razvoj Lijepe Naše te nastaviti podizati kvalitetu života hrvatskih građana i ostvarivati strateške projekte.

A upravo naš Izborni program „Hrvatska. Snažna i važna“ utjelovljuje sve ono što smo proteklih godina postigli na snažnijem pozicioniranju Hrvatske u Europskoj uniji.

Hrvatska: snažna i važna!

Moderni suverenizam na dobrobit Domovine

S čvrstim osloncem u narodnjačko-demokršćanskim vrijednostima na kojima se temelji HDZ, politikom modernog suverenizma koristili smo sve prednosti članstva u EU-u na dobrobit Domovine - ZA zaštitu nacionalnih interesa, ZA gospodarski rast, ZA ravnomjerni regionalni razvoj, ZA socijalnu i energetsku sigurnost, ZA jačanje Hrvatske vojske i policije, koja učinkovito sprječava ilegalne migracije i čuva državnu i EU granicu…

ZA jačanje Frontexa i implementaciju Migracijskog pakta. Učinkovitim čuvanjem granica čuvamo svoje slobode!

Stoga pozivam hrvatske birače da daju svoje povjerenje dokazanim kandidatima, onima koji će znati iskoristiti svoju ulogu, svoju časnu dužnost u Europskom parlamentu kako bi i dalje snažno zastupali hrvatske nacionalne interese u EU-u.

U 2. poluvremenu po 2. uvjerljivu pobjedu!

U prvom poluvremenu 17. travnja, na parlamentarnim izborima, pobijedili smo Milanovića, SDP i njihove jatake s 19 razlike. Slavili smo u 9 od 11 izbornih jedinica. Sada kada je Hrvatska jedna izborna jedinica, i u drugom poluvremenu pokažimo koliko uvjerljiva ta pobjeda može i mora biti!

Izađimo u što većem broju na izbore 9. lipnja i zajedno ostvarimo još jednu veliku pobjedu HDZ-a!

Iz Bjelovara: Dodatno osnaženi formiranjem nove, stabilne Vlade RH, na europske izbore idemo po još jednu - pobjedu!

A A A