Vijesti
17. 6. 2024.

Sniženje cijena SVIH goriva & UNP-a!

Dobre vijesti s telefonske sjednice Vlade RH, na kojoj je donesena nova Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata za iduće 14-dnevno razdoblje: litra benzina pojeftinit će za 4 centa, dizela i plavog dizela za 1 cent. Ukapljeni naftni plin za spremnike jeftiniji je pak za 1 cent po kilogramu, a za boce za - 2. Naša Vlada kontinuiranim intervencijama nastavlja štititi standard hrvatskih građana. Bez tih mjera svi bi naftni derivati bili skuplji za 9 do 31 cent po l/kg.

Novo pojeftinjenje stupa na snagu u utorak, 18. lipnja.

Kontinuirano snižavanje cijena

Litra osnovnog benzina stajat će 1,43 eura, a dizela 1,37 eura. Cijena plavog dizela po litri iznosit će 83 centa.

Povoljnija će biti i cijena ukapljenog naftnog plina. Prema novoj Uredbi Vlade RH, kilogram UNP-a za spremnike iznosit će 1,06 eura, a za boce 1,53 eura.

Vladine mjere

Da nema Vladinih mjera, da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na tržištu i na razini premija energetskih subjekata, naftni bi derivati bili kudikamo skuplji.

Litra benzinskog goriva stajala bi 1,56 eura, litra dizela 1,53 eura, a plavog dizela 0,92 eura. UNP za spremnike koštao bi 1,30 eura po kilogramu, a UNP za boce 1,93 eura.

A A A