Vijesti
19. 6. 2024.

Puna podrška izborniku Zlatku Daliću i našim reprezentativcima! Hrvatska je uvijek uz svoje Vatrene!

Premijer Plenković iz Hamburga, nakon utakmice između Hrvatske i Albanije: Čestitam Vatrenima! Svima nam je žao što nije završilo 2:1, no to se događa u sportu. Lopta je okrugla. Ova je generacija napravila čuda, pa od nje uvijek očekujemo samo najbolje. Tri velika odličja u šest godina uistinu su fascinantni uspjesi - na ponos i zadovoljstvo nacije! Europska prvenstva nam, doduše, manje „leže“, ali u ponedjeljak protiv Italije trebamo učiniti sve da se kvalificiramo dalje, a onda je sve otvoreno. Sretno, Vatreni!

Na poziv predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, hrvatski premijer gledao je na Volksparkstadionu u Hamburgu utakmici između Hrvatske i Albanije u 2. kolu Skupine B Europskog nogometnog prvenstva.

Uz predsjednika Andreja Plenkovića u izaslanstvu su bili i trojica potpredsjednik Vlade RH - Tomo Medved, Davor Božinović i Ivan Anušić, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić te glasnogovornik Marko Milić.  

Ništa nije gotovo!

Nakon utakmice premijer se susreo s izbornikom Zlatkom Dalićem i njegovim timom te je u izjavi za medije svim Vatrenima čestitao na htjenju i trudu:

- Glavu gore, ništa nije gotovo. Ne bi bilo prvi put da na velikim natjecanjima oni koji nisu najbolji u grupi na kraju budu u samom vrhu. Ohrabrujem izbornika i sve dečke.

Prekrasna atmosfera

Pohvalio je još jednom ozračje u Hamburgu, i prije i tijekom utakmice:

- Drago mi je da smo bili tu, vladala je prekrasna atmosfera. Lijepo je bilo vidjeti i prijateljski duh između albanskih i hrvatskih navijača u gradu i potom na tribinama.

Hrvati su svladali i puno veće izazove

Kazao je da zbog obaveza ne stigne pratiti ostale utakmice na Euru, izrazivši još jednom podršku Vatrenima:  

- Uvjereni smo da ćete i dalje postizati vrhunske rezultate na ponos i sreću cijele nacije! Hrvati su svladali i puno veće izazove - pokazali da su najjači kada je najteže!

Zaključno je predsjednik Andrej Plenković naglasio je da će Vlada RH nastaviti podržavati sport, koji je, kako je napomenuo, jedan od najboljih načina promocije Hrvatske.

Da, uvijek, baš uvijek, Hrvatska je uz svoje Vatrene! Zajedno, s velikim srcem, idemo po pobjedu protiv Italije! 

I MARKOV TRG U „KOCKICAMA“

Hrvatski sabor prekinuo je plenarnu sjednicu kako bi zastupnice i zastupnici u 15:00, zajedno s ostalim građanima, mogli pratiti Vatrene.

Jedine protiv saborske stanke

Kako su same najavljivale, hrvatsku nogometnu reprezentaciju nisu gledale Marijana Puljak i Dalija Orešković - koje su se jedine (javno) suprotstavile saborskoj stanci:

- Smatramo da to nije razlog da stane cijela država, pogotovo nacionalni parlament. Mislimo da možemo nastaviti s radom sasvim regularno.

A A A