Vijesti
14. 7. 2024.

Sjajan odaziv članica i članova HDZ-a obvezuje nas da nastavimo predano raditi za boljitak Lijepe Naše, kao i za jačanje najvažnije političke stranke u suvremenoj hrvatskoj povijesti!

REZULTATI UNUTARSTRANAČKIH IZBORA. Od ukupno 216.816 članica i članova, glasovanju je pristupilo njih 89.143 (41,11%). Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković dobio je 88.889 glasova. Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved dobio je 88.413 glasova. Kandidati za potpredsjednike HDZ-a dobili su sljedeći broj glasova: Ivan Anušić - 83.574, Oleg Butković - 80.538, Branko Bačić - 80.024 i Zdravka Bušić - 77.580. "U ime tima 'Zajedno za sve izazove', zahvaljujem članicama i članovima na zaista velikom odazivu! Velika nam je čast i odgovornost biti na čelu HDZ-a još 4 godine!" - poručio je PHDZ Andrej Plenković nakon objave rezultata.

(VIDEO) Nakon zatvaranja birališta, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan objavio je privremene i neslužbene rezultate izbora za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a.

Rezultate u cijelosti možete pogledati OVDJE.

Velika čast i odgovornost

Nakon objave rezultata, javnosti se obratio reizabrani predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i u ime tima "Zajedno za sve izazove" zahvalio stranačkom članstvu na snažnoj potpori.

"Snažni demokratski legitimitet koji su dali vodstvu Stranke pravi je pokazatelj našeg međusobnog poštovanja. Velika nam je čast i odgovornost biti na čelu HDZ-a još 4 godine!" - poručio je.

Otvoriti HDZ mladima & jačati teren

Istaknuo je da će u novom mandatu Stranku nastojati još više otvoriti mladim, novim biračima i dodatno snažiti organizacije HDZ-a na terenu, naročito u urbanim sredinama:

- Ovaj sjajni rezultat obvezuje nas da nastavimo predano i odgovorno raditi za boljitak Hrvatske, kao i za jačanje najvažnije političke stranke u suvremenoj hrvatskoj povijesti! 

Pripreme za predsjedničke & lokalne izbore

Naglasio je da HDZ ide u još jedan četverogodišnji ciklus nakon uvjerljivih pobjeda na izborima za Hrvatski sabor i za Europski parlament:

- Sada potpuno mirni, konsolidirani i demokratski legitimirani nastavljamo raditi ono za što stranke i postoje, a to je baviti se općim dobrom za hrvatske građane i hrvatsko gospodarstvo. U listopadu ćemo održati Izborni sabor HDZ-a na kojem će biti izabrani preostali članovi Predsjedništva i Nacionalni odbor te se pripremiti za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore.

A A A