Vijesti
17. 7. 2024.

Zajedno s našim utemeljiteljima gradimo snažni i moderni HDZ, koji uspješno vodi Hrvatsku i u 4. desetljeću njene samostalnosti!

(VIDEO & PHOTO) IX. Sabor Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman. PPHDZ/PVRH Andrej Plenković: Čestitam novoizabranom predsjedniku ZUHDZ-a Ivici Tafri i zahvaljujem Mariju Kapulici na dosadašnjem vodstvu. Zajedno ćemo politički djelovati i boriti se za našu stranku i u narednom razdoblju, razobličavati lažne teze o tome da je „HDZ porobio institucije u Hrvatskoj“ - koje plasiraju ogorčeni politički gubitnici, oni koji krše hrvatski Ustav ili pak podržavaju Kršitelja Ustava. U zadnjih pola godine svjedočili smo njihovom „pumpanju“ lažne atmosfere krize, katastrofe i histerije u hrvatskom političkom prostoru, kao i besramnim tezama poput one „ili si čovjek ili HDZ-ovac“. Mi to nećemo i ne smijemo zaboraviti. A nećemo dopustiti ni da hrvatski građani to zaborave!

U zagrebačkom Hotelu Hilton Garden Hill održan je IX. Sabor (izvještajni) Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“, koji je u jednom svom segmentu bio i izborni.

Ivica Tafra - novi predsjednik ZUHDZ-a

Dosadašnji predsjednik Zajednice Mario Kapulica, nakon gotovo dva mandata, razriješen je s te dužnosti (na vlastiti zahtjev), a za novog predsjednika izabran je Ivica Tafra. Za zamjenika predsjednika ZUHDZ-a izabran je Josip Šarić.

Donesene su još dvije važne odluke. Mario Kapulica izabran je za predsjednika Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja, a Vladimir Šeks postao je njen počasni predsjednik.

GOVORI NA IX. SABORU

Uz više od 170 izaslanika, Saboru su nazočili i brojni dužnosnici Stranke, kao i ugledni gosti. Okupljenima su se obratili PHDZ/PVRH Andrej Plenković, ZPHDZ/PPVRH Tomo Medved, PHS Gordan Jandroković. Izvješće o radu podnio je Mario Kapulica, a izaslanicima se predstavio i sada novi predsjednik Zajednice Ivica Tafra.

Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Zajedno ćemo politički djelovati i boriti se za našu stranku!

Čestitam Ivici Tafri na izbori i zahvaljujem Mariju Kapulici na dosadašnjem vodstvu Zajednice. Kao što smo to činili i do sada, zajedno ćemo politički djelovati i boriti se za našu stranku i u narednom razdoblju, razobličavati lažne teze o tome da je „HDZ porobio institucije u Hrvatskoj“ - koje plasiraju ogorčeni politički gubitnici, oni koji krše hrvatski Ustav ili pak podržavaju Kršitelja Ustava.

Hrvatski ljudi vide tko je tko

U zadnjih pola godine svjedočili smo njihovom „pumpanju“ lažne atmosfere krize, katastrofe i histerije u hrvatskom političkom prostoru, kao i besramnim tezama poput one „ili si čovjek ili HDZ-ovac“. Mi to nećemo i ne smijemo zaboraviti. A nećemo dopustiti ni da hrvatski građani to zaborave! Ususret predsjedničkim izborima, potaknut ćemo ih da vode računa o tome tko poštuje institucije i pravni poredak, tko se trudi za gospodarski i socijalni napredak zemlje.

Snažni HDZ uspješno vodi zemlju

Zahvaljujući našem radu i postignućima dobili smo povjerenje hrvatskih građana na nizu izbora. Uz doprinos naših utemeljitelja, nastavit ćemo zajedno graditi snažan i moderan HDZ, stranku koja uspješno vodi Hrvatsku i u 4. desetljeću njene samostalnosti!

MEDVED: Ostvarujemo temeljne zamisli utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana!

Hrvatska je danas na karti Europe pozicionirana kao nikada ranije i snažno grabi u ostvarivanju temeljnih zamisli koje je utemeljitelj stranke dr. Franjo Tuđman jasno deklarirao 30. svibnja 1990. u Hrvatskom saboru. HDZ će se u razdoblju koje je pred nama, nakon svih uspjeha, otvoriti mladim generacijama.

JANDROKOVIĆ: U strahu da će HDZ ostvariti još jednu pobjedu, ljevica će na predsjedničkim izborima biti spremna na sve!

Ususret predsjedničkih izbora, mobilizacija HDZ-a i svakog građanina koji diše od centra na desno bit će presudna. Ljevica će ovoga puta spremna na sve jer se boje da će HDZ ostvariti još jednu važnu pobjedu. Znaju da će, kada do toga dođe, izgubiti i zadnju polugu preko koje mogu djelovati.

KAPULICA: Ponosan sam na postignuća Zajednice utemeljitelja!

Nakon 2.726 dana na čelu ZUHDZ-a, mogu samo reći - hvala vam na potpori! Među brojnim postignućima Zajednice, ponosan na obilježavanje 100. obljetnice rođenja dr. Tuđmana i 25. godišnjice smrti Gojka Šuška. Stoga novom predsjedniku želim da ostvari još jedno - spomenik ratnom ministru obrane ispred zgrade MORH-a!

I još nešto, uvjeren sam da će se iduće godine s Pantovčaka hrvatskim građanima čestitati Dan državnosti 30. svibnja!

TAFRA: Glavni grad svih Hrvata dobit će spomenik ratnom ministru Gojku Šušku!

Zahvaljujem svim utemeljiteljima koji su mi dali potporu za dužnost novog predsjednika Zajednice. Znam da je ona itekako ozbiljna, jer uz veliku čast koja mi je pripala ide i još veća odgovornost. Svoju dužnost prema HDZ-u, Hrvatskoj i svom voljenom narodu nikada nisam shvaćao olako. I moj odnos prema tome neće se promijeniti, taman da se promijeni sve drugo!

I mogu vam već s ovog mjesta poručiti da će Zagreb dobiti Šuškov spomenik, jer je velika njegova zasluga u stvaranju i obrani naše Hrvatske!

A A A