Vijesti
16. 7. 2024.

Milanović? Netko tko flagrantno krši Ustav, tko za ustavne suce govori da su „stajske muhe“ - nema što raditi u hrvatskim institucijama!

Premijer Andrej Plenković: Bilo bi bolje - a ne „fora“ - da se Milanović ponaša kao predsjednik, a ne kao politički divljak i prostak. Upućujem javnost da ne zaboravi na flagrantno kršenje Ustava, ponašanje van svih okvira i pristranost na parlamentarnim izborima. Netko tko za ustavne suce kaže da su „stajske muhe“ ili „isluženi kuhinjski elementi“ nema što raditi u hrvatskim institucijama. Milanovića sam 2016. pobijedio formalno, a 2024. neformalno. I to sa zadovoljstvom! Što se tiče priprema za predsjedničke izbore, HDZ je krenuo u proces analiza i konzultacija. Kada to bude gotovo, obavijestit ćemo vas tko je pobjednik.

Umjesto jedinstvene osude Kršitelja Ustava, nažalost, u javnom političkom prostoru svjedočili smo „pumpanju“ lažne histerije. Ali hrvatski narod je politički pametan i neće se dati zavarati! - poručio je još predsjednik Vlade i HDZ-a.

Upitan o prijavi 52-oje kandidata za mjesta ustavnih sudaca, kazao je da takav interes pokazuje koliko je Ustavni sud bitan:

- To je poruka svima onima koji bucaju gluposti o tome da nam Ustavni sud ne treba.

Novi pogon Podravke - doprinos poljoprivrednoj proizvodnji

Premijer Plenković ovu je izjavu za medije dao nakon što je sudjelovao na otvorenju novog pogona za preradu rajčice Podravke.

„Projekt vrijedan 13 milijuna eura uvelike pridonosi modernizaciji i povećanju proizvodnih potencijala ove važne hrvatske tvrtke, kao i stvaranju novih, još bolje plaćenih radnih mjesta! Nakon nedavno otvorene tvornice tjestenine, Podravka godinu zatvara s investicijskim ciklusom od 100 milijuna eura. Sve je ovo veliki doprinos poljoprivrednoj proizvodnji sjevera Hrvatske i još kvalitetnijim proizvodima za distribuiranje na domaće i strana tržišta!“ - poručio je.

Plenković: Akvizicijom segmenta poljoprivrede Fortenove, Podravka pokazala ekonomsku snagu i sposobnost upravljanja

A A A