Vijesti
19. 7. 2024.

„ZNAMEN“. Čestitamo zavičajnim udrugama Hrvata iz BiH na velikom organizacijskom iskoraku - uspostavi Koordinacije u Hrvatskoj!

Sigurni smo da će zajedničko, usklađeno djelovanje čak 14 udruga naših sunarodnjaka iz cijele BiH, od Hercegovine preko središnje Bosne do Bosanske Posavine, pridonijeti učvršćivanju veza i produbljivanju odnosa između Hrvata u dvjema državama. Jer, jedan je hrvatski narod! U 1. akciji, pokrenutoj na samoj Osnivačkoj skupštini, Koordinacija je pozvala sve Hrvate koji žive izvan Bosne i Hercegovine, a koji imaju pravo glasa, da se do 23. srpnja registriraju kako bi u listopadu mogli iskoristiti svoje demokratsko pravo i glasovati na lokalnim izborima u BiH.

„Ne smijemo zaboraviti na našu rodbinu i prijatelje“ - istaknuo je predsjednik „Znamena“ Dragan Šekerija (Uskoplje).

OSNOVAN „ZNAMEN“: U Zagrebu uspostavljena Koordinacija 14 zavičajnih udruga Hrvata BiH – za predsjednika izabran Dragan Šekerija iz Uskoplja

14 udruga

Udruge koje su sudjelovale u osnivanju Koordinacije su: Uskopaljska zajednica u RH, Zavičajna zajednica Široki Brijeg, Livanjska zajednica Zagreb, Broćanska zajednica - zavičajno društvo građana hercegovačke općine Čitluk, Udruga prijatelja kraljevskog grada Jajca, Zajednica Hrvata istočne Hercegovine, Zavičajno društvo Posušje u Zagrebu, Udruga Ramska zajednica, Zavičajni klub Kupres, Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu, Zaklada dr. Franjo Nevistić iz Šujice, Klub Bugojanaca i prijatelja grada Bugojna, Udruga Hrvata BiH Prsten i Klub Mostaraca.

Izabrano vodstvo

Za dopredsjednike su izabrani Vida Čilić (Čitluk), Jure Krstanović (Šujica), Frane Spajić (Široki Brijeg) i Stjepan Franić (Livno), a funkciju tajnika obnašat će Ivan Tomić (Mostar).

Vrijedi izdvojiti i da je za člana Nadzornog odbora Koordinacije izabran naš poznati pjevač Mate Bulić.

A A A