Vijesti
27. 7. 2024.

Ponosni smo na naše sportašice i sportaše! Njihovi uspjesi najbolja su promocija Hrvatske u svijetu!

Nakon sudjelovanja na svečanosti otvorenja 33. Olimpijskih igara u Parizu, PVRH/PHDZ Andrej Plenković posjetio je hrvatske predstavnike u Olimpijskom selu te im zaželio puno uspjeha u pojedinačnim i momčadskim sportovima na i na ovim Igrama: Hrvatska ima 73 predstavnika u redovitim natjecanjima, 5 u pokaznim sportovima i 22 na paraolimpijskim igrama. Čestitam Hrvatskom olimpijskom odboru na otvorenju Hrvatske kuće, mjestu susreta i okupljanja svih koji podržavaju hrvatski sport i pridonose promidžbi Lijepe Naše. Sve djeluje kao preduvjet za sjajne uspjehe! Atmosfera je ugodna, vlada lijepa kohezija među našim sportašicama i sportašima. Neka Hrvatskoj donesu nove olimpijske medalje, a Vlada RH nastavit će snažno podržavati hrvatski sport!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u Parizu u prigodi otvorenja XXXIII. Olimpijskih igara.

Izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem na svečanom prijemu u Elizejskoj palači, kao i samim otvorenjem, istaknuvši posebnost koncepta da sportaši brodovima na Seni prolaze ključne povijesne zgrade i institucije Pariza. Hrvatska je sportska nacija, što je potvrdila i činjenica da su naše sportašice i sportaši dobili svoj brod.

Otvaranje Hrvatske kuće

Hrvatski premijer sudjelovao je i na otvaranju Hrvatske kuče u Olimpijskom selu te im zaželio puno uspjeha u sljedećim tjednima:

- Drago mi je da su sva ulaganja u sport i, prije svega, predani rad naših saveza i naših sportaša u momčadskim ili pojedinačnim sportovima, dovele do toga da danas imamo 100 sportaša: 73 u redovitim sportovima, petero u pokaznim i 22 paraolimpijki i paraolimpijaca koji brane hrvatske boje na najvećem svjetskom samitu sportaša.

Posebno je zahvalio predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši i njegovim suradnicima, Kolindi Grabar-Kitarović, našoj članici Međunarodnog olimpijskog odbora, ministru turizma Glavini, Hrvatskoj turističkoj zajednici te svima koji su pomogli da Hrvatska kuća tijekom Olimpijskih igara bude središte različitih aktivnosti i okupljanja onih koji podržavaju i vole hrvatski sport i na taj način pridonose i promidžbi Hrvatske.

Snažna potpora svim našim predstavnicima

Predsjednik Vlade i HDZ-a poručio je da će se Hrvati veseliti svakoj osvojenoj medalji:

- Doživljavamo te uspjehe emocionalno. Znamo koliko truda, energije i rada, uz naš daleko poznat talent, stoji iza takvih sportskih ostvarenja.   

Kazao je da će nastojati pratiti sve sportove i dati potporu svim natjecateljima da osvojimo što više medalja na ovim Olimpijskim igrama.

Kada je Olimpijada u tijeku, u svijetu bi trebao biti mir

Kazao je da je na otvorenju bio i veliki broj lidera koji su, u neformalnom ozračju, razgovarali o nizu aktualnih tema:

- Od globalne sigurnosne situacije do različitih bilateralnih kontakata. I poštovanje prema Francuskoj koja se potrudila za ovako lijep početak Olimpijskih igara. Kada je Olimpijada u tijeku, u svijetu bi trebao biti mir, olimpijsko primirje.

Uz naše rukometaše

Premijer Plenković bodrio je s tribina hrvatske rukometaše u njihovoj prvoj utakmici na Igrama. Hrvatska reprezentacija svladala je Japan rezultatom 30:29.

Čestitamo na našim igračima borbenoj igri i pobjedi! Veselimo se uspjesima svih naših sportašica i sportaša u svim sportovima!

A A A