Vijesti
30. 7. 2024.

Obnova flote Croatia Airlinesa: U Hrvatsku stiže 15 novih Airbus zrakoplova!

Ovime se dodatno osnažuje hrvatska zrakoplovna kompanija kao strateški važni akter naše prometne i turističke ponude. Avion A220-300 Zagreb prvi je od 15 novih zrakoplova iz Airbusove tvornice u Kanadi, čiji dolazak očekujemo u sljedeće 3 godine. Iznimno mi je drago svjedočiti obnovi flote Croatia Airlinesa! Novi, moderni, komforni i sigurni zrakoplovi zasigurno će doprinijeti konkurentnosti na tržištu te otvoriti mogućnosti daljnjeg razvoja hrvatskog gospodarstva i turizma! - poručio je premijer Andrej Plenković prilikom svečanog dočeka novog Airbusa u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

U svom je obraćanju zahvalio svima koji su pridonijeli ovoj velikoj obnovi flote hrvatske zrakoplovne kompanije:

- Ovo je vrijeme kada Hrvatska modernizira svoje zrakoplovstvo! Leasing ugovorima dogovoreno je novih 15 novih zrakoplova Airbus A220-300, koji će sukcesivno dolaziti iduće tri godine. Pola milijarde eura za 15 zrakoplova kroz 12 godina sjajan je dogovor.

Veliki doprinos gospodarstvu i turizmu

Istaknuo je da Croatia Airlines ima svoj udio u brendiranju Hrvatske:

- Ona je jedan od važnih aktera koji pridonosi hrvatskom gospodarstvu i velikom broju turista koji dolaze u Lijepu Našu. Podsjećam da je u Hrvatskoj, kao 18. turističkoj destinaciji svijeta, ove godine promet u svim zračnim lukama porastao između 10 i 25 posto. 

Na ponos cijeloj Hrvatskoj

Premijer Plenković naglasio je da Vlada čvrsto stoji uz hrvatsku aviokompaniju te da će tako biti i u budućnosti:

- Poslovni podaci su itekako pozitivni, bilježi se rast od 3 posto. Vjerujem da će Croatia Airlines nastaviti s dobrim radom, a da će novi zrakoplovi biti na ponos kako njoj, tako i cijeloj Hrvatskoj!

Renesansa hrvatskog zrakoplovstva

Podsjetio je na to da su prije tri mjeseca dočekani novi višenamjenski borbeni zrakoplovi Rafale:

- Kao što imamo renesansu na našoj obali i otocima, sada je vrijeme i velike renesanse hrvatskog javnog zrakoplovstva.

A A A