Vijesti
31. 7. 2024.

Snažna, jedinstvena potpora HDZ-a Draganu Primorcu u kandidaturi za predsjednika RH!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Smatramo da ima prof. dr. Dragan Primorac ima sve kvalifikacije kako bi dobio većinsko povjerenje hrvatskoga naroda u Domovini i izvan nje. On će biti predsjednik koji poštuje Ustav, koji se zalaže za vladavinu prava i surađuje s institucijama. Na temeljima vrijednosti zapadnoga svijeta jačat ćemo Hrvatsku tamo gdje se ona pozicionirala od svoje neovisnosti! Isto tako, g. Primorac će kao predsjednik RH vratiti kulturni, civilizirani dijalog u hrvatski politički i javni prostor. Sve je to potpuna suprotnost Kršitelju Ustava, koji je bespovratno uništio svoj kredibilitet kao predsjednika svih građana i na scenu donio vulgarnost, divljaštvo i vrijeđanje. Stoga je Milanović za Hrvatsku prošlost, a g. Primorac - budućnost. On je spreman svoje iskustvo i znanje staviti u funkciju Republike Hrvatske i svih njenih građana - kako je i sam rekao - potpuno neopterećen, profesionalno ostvaren, čista srca i mirne savjesti.

Nakon uvjerljivih političkih uspjeha na parlamentarnim i europskim izborima, te unutarstranačkih izbora na kojima smo konsolidirali našu stranku, sada smo spremni za još jednu pobjedu! - poručio je još predsjednik Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Ugledni znanstvenik i liječnik

Kazao je da prof. dr. Dragan Primorac ima sve što je potrebno da pobijedi na nadolazećim izborima i od iduće godine preuzme dužnost predsjednika Republike Hrvatske:

- Ugledni je znanstvenik i liječnik, nekoć član HDZ-a i Vlade RH, društveno angažiran u brojnim područjima. Kao novi predsjednik, pomoći će Vladi u vođenju vanjske politike tako da budemo čvrsto u krugu Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza, da budemo solidarni s prijateljskim ukrajinskim narodom i osuđujemo Rusiju kao agresora.

Naš kandidat za predsjednika države bit će kandidat poštivanja Ustava, koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u zapadni krug i vratiti civilizirani dijalog na političku scenu!

Potpuna suprotnost Kršitelju Ustava

Istaknuo je g. Primorca kao potpunu suprotnost aktualnom predsjedniku - Kršitelju Ustava:

- Milanović je svojim neuspjelim pokušajem kandidature za premijera i dolaskom na Glavni odbor SDP-a potpuno uništio svoj kredibilitet kao predsjednika svih hrvatskih građana, odmaknuo se od zdravorazumske i principijelne politike RH na vanjskopolitičkom planu te na scenu donio vulgarnost, divljaštvo, vrijeđanje i najgori mogući diskurs kakvom nismo svjedočili otkad je slobodne i demokratske Hrvatske.

„Uz potporu hrvatskog naroda, idemo po još jednu izbornu pobjedu!“ - zaključio je Plenković.

OSTALE TEME NA SJEDNICI

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH istaknuo je još jednu važnu odluku Predsjedništva, a to je potpora Dubravki Šuici za njen 2. mandat u Europskoj komisiji - nakon što je 5 godina bila potpredsjednica EK nadležna za demokraciju i demografiju:

- O tome ćemo i formalno obavijestiti predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen. Što se tiče portfelja, to je tema koja će tek biti predmetom pregovora.

Od drugih aktualnih tema, Plenković je izdvojio najnoviji podatak o stopi inflacije od 2,3 posto, najnižoj u zadnjih 20 mjeseci, obnovu flote Croatia Airlinesa s 15 novih Airbus zrakoplova i odluku Vlade o nižim cijenama goriva.

Obnova flote Croatia Airlinesa: U Hrvatsku stiže 15 novih Airbus zrakoplova!

Zahvalivši svim vatrogascima koji se posljednjih dana bore protiv požara u Dalmaciji, istaknuo je stalnu komunikaciju s glavnim vatrogasnim zapovjednikom g. Tucakovićem, koji je na užem kabinetu Vlade izvijestio o požarima u Skradinu, Smokoviću, Tučepima i Podgori te svim aktivnostima koje se u tom pogledu poduzimaju.

Na kraju, čestitao je svim hrvatskim sportašicama i sportašima na dosad postignutim uspjesima na 33. Olimpijskim igrama u Parizu.

A A A