Vijesti
5. 8. 2024.

Čuvajmo Oluju i istinu o Domovinski ratu! Čuvajmo sigurnost i prosperitet naše Hrvatske!

Oluja je bila velika, legitimna i pravedna vojno-redarstvena operacija! No, i danas slušamo one koji bi željeli osporiti tu veličanstvenu pobjedu, baciti sjenu na Domovinski rat i dovesti u pitanje formiranje moderne hrvatske države i svih temeljnih vrijednosti na kojima ona počiva. Svima njima moramo poručiti da ti narativi neće proći! Hrvati ne smiju dozvoliti da im drugi pišu povijest. Danas živimo u sigurnoj, stabilnoj i gospodarski prosperitetnoj državi. I to moramo štititi! Naše članstvo u EU, NATO-u, Schengenu i europodručju! Naš LNG terminal i Pelješki most! Naše Rafale i Bradleyje! Našu Oluju i istinu o Domovinskom ratu! - poručio je PHS Gordan Jandroković u Kninu. 

Predsjednik Hrvatskog sabora u prigodnom je obraćanju na stadionu NK Dinara - gdje se održala središnja svečanost proslave Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja - istaknuo da napadi na VRO Oluju, Domovinski rat i hrvatsku državu dolaze iz pozicije onih koji nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da je bivša Jugoslavija bila totalitarna i zločinačka država, koja je svoj fijasko doživjela agresijom Jugoslavenske narodne armije na Vukovar:

- Svima njima moramo poručiti da ti narativi neće proći! Hrvatska već 29 godina slavi današnji dan i to će i dalje činiti!

Važnost čuvanja povijesne istine

Naglasio je da se svijet uvelike promijenio u odnosu na prije 30 godina:

- Sve je manje država koje poštuju međunarodno pravo i međunarodne organizacije. Mnoge se države vraćaju na nedemokratske i imperijalne obrasce vladanja, mnoge su spremne učiniti sve kako bi izmijenile povijesne istine i relativizirale vlastitu odgovornost za sve ono što se događalo kroz 20. stoljeće. Zato često iritira kada se naše pogreške i naše slabosti pokazuju kao smrtni grijesi zbog kojih se treba dovesti u pitanje moderna hrvatska država i njezine vrijednosti.

Jačanje državnih institucija

Poručio je da Hrvatska danas mora jačati svoje institucije - vojne, diplomatske, gospodarske i političke:

- Posebno je to važno u kontekstu dvaju velikih vojnih sukoba i radikalizacije koja dolazi i slijeva i zdesna. 

Bože, čuvaj Hrvatsku!

Istaknuo je da danas živimo u sigurnoj, stabilnoj i gospodarski prosperitetnoj državi:

- I to moramo čuvati! Naše članstvo u EU, NATO-u, Schengenu i europodručju. Naš LNG terminal i Pelješki most. Naše Rafale i Bradleyje. Našu Oluju i istinu o Domovinskom ratu!Čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. I neka Bog čuva našu dragu domovinu Hrvatsku!

A A A