Vijesti
7. 8. 2024.

PONOS NACIJE. Hvala od srca - velike čestitke olimpijkama i olimpijcima koji su proslavili Hrvatsku!

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, dočekao je u Zračnoj luci „Franjo Tuđman” trostruke olimpijske pobjednike braću Sinković, brončanu atletičarku Sandra Elkasević te ostale naše sportašice i sportaše koji su se vratili iz Pariza! Na dočeku na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na kojem su građani mogli pozdraviti i zlatnu džudašicu Barbaru Matić te brončanog strijelca Mirana Maričića, sudjelovao je i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved.

MEDVED: Hrvatsku ste učinili ponosnom!

„Hvala vam što ste osvojenim odličjima Hrvatsku učinili ponosnom, hvala svima koji su nas dostojno predstavili na Olimpijskim igrama u Parizu, a sretno onima koji se još natječu! Navijamo i dalje za naše sportašice i sportaše!“ - poručio je PPVRH Tomo Medved na dočeku koji su na glavnome zagrebačkom trgu organizirali Grad Zagreb, Vlada RH i Hrvatski olimpijski odbor.

Od (dotadašnjih) osvajača medalja na dočeku na Jelačić-placu nije bila, zbog početka novih priprema, jedino Donna Vekić, no naša se srebrna tenisačica skupu obratila video vezom i zahvalila naciji na podršci.

Hrvatski olimpijci odlično su se zabavljali na pozornici, čak su sa Zaprešić Boysima zajedno otpjevali pjesmu "Igraj, moja Hrvatska".

GLAVINA: Oduševljenje & velika čast

Ministar turizma i sporta nije skrivao oduševljenje sjajnim uspjesima hrvatskih olimpijaca, ali ni zadovoljstvo …

… što mu je pripala čast da kao izaslanik predsjednika Vlade RH dočekuje naše ovjenčane sportašice i sportaše u Zračnoj luci „Franjo Tuđman”

HRVATSKA I DALJE UZ SVOJE OLIMPIJCE

Navijamo i dalje! - istaknuo je Tomo Medved. I uistinu, iz Pariza su nam danas stigle dvije lijepe vijesti.

Prije dočeka na Trgu bana Jelačića, hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se pobjedom nad Španjolskom u polufinale Olimpijskih igara. Čestitao im je odmah premijer Andrej Plenković.

Nakon dočeka Hrvatska je pak nastavila svoju žetvu medalja, stigla nam je i bronca tekvondistkinje Lene Stojković.

„Hrvatska ima i 6. medalju iz Pariza! Od srca čestitamo Leni, koja je na svojim prvim Olimpijskim igrama osvojila brončano odličje u taekwondou u kategoriji do 49kg. Bravo!“ - objavili su iz Banskih dvora.

A A A