Vijesti
12. 8. 2024.

Prioritet - Nacionalni plan stambene politike za priuštivo stanovanje mladih

Međunarodni dan mladih (International Youth Day/ IYD) čestitali su i Mladež HDZ-a, najjači stranački pomladak u Hrvatskoj, i Vlada RH. Resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih najavilo je ključne iskorake koji će se učiniti u ovom mandatu. „Ulaganja u obrazovanje, olakšavanje ulaska na tržište rada i poticanje ekonomske neovisnosti samo su neki od prioriteta na kojima radimo. U idućem razdoblju nastavljamo borbu za kvalitetnije uvjete života kroz razvoj stambene politike, podršku zapošljavanju, uključivanje u donošenje odluka i niz drugih konkretnih mjera za sve mlade“.

Obično se kaže da su mladi naša budućnost, no u HDZ-u su - sadašnjost!

MLADEŽ HDZ-a: Ujedinjeni u ostvarivanju ciljeva koje možemo postići samo zajedno

Mladi su snaga i budućnost našeg društva, a uloga mladih nezamjenjiva je u razvoju zemlje. Međunarodni dan mladih nas podsjeća da smo mi, mladi, ti koji ćemo svojim radom, odgovornošću i vrijednostima graditi sigurniju, prosperitetniju i pravedniju Hrvatsku.

Važnost digitalnih tehnologija

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih ("Od klikova do napretka: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj") ističe važnost digitalnih tehnologija u našim životima. Mi smo generacija koja koristi te alate za jačanje zajednica, stvaranje novih prilika i za unapređenje društva u kojem živimo.

HDZ prepoznaje ulogu mladih te se u suradnji provode mjere za mlade. Ulaganja u obrazovanje, olakšavanje ulaska na tržište rada i poticanje ekonomske neovisnosti mladih samo su neki od prioriteta na kojima radimo.

Dok naša Vlada vodi odgovornu politiku prema mladima, posrnuli SDP i dalje se bavi demagogijom & politikantskim igrokazima!

Kvalitetniji uvjeti života mladih

U idućem razdoblju nastavljamo borbu za kvalitetnije uvjete života mladih kroz razvoj stambene politike, podršku zapošljavanju, uključivanje u donošenje odluka i niz drugih konkretnih mjera za sve mlade.

Budimo ponosni na hrvatske uspjehe i vrijednosti te ujedinjeni u ostvarivanju ciljeva koje možemo postići samo zajedno.

Snaga zajedništva, zajedništvo generacija. Dr. Tuđman je temelj, hrvatski branitelji su putokaz, a mladi naša sadašnjost i budućnost!

VLADA RH: Obrazovanje, zapošljavanje, stanovanje

Sretan Međunarodni dan mladih! IYD2024 ističe doprinos mladih ispunjavanju ciljeva održivog razvoja uz pomoć digitalnih tehnologija.

Uz obrazovanje i zapošljavanje, prioritet je donijeti Nacionalni plan stambene politike za priuštivo stanovanje mladih.

MZOM: Mladi, preuzmite inicijativu!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih poziva sve mlade da preuzmu inicijativu te da svojim djelovanjem, uz uporabu digitalnih tehnologija, pridonesu postizanju ciljeva održivog razvoja na dobrobit svih naraštaja.

Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih ljudi na tolikim odgovornim dužnostima!

U iduće 4 godine Vlada RH učinit će brojne nove iskorake za mlade:

  • rekordnih 2,7 mlrd € ulaganja u obrazovanje
  • donošenje Nacionalnog plana stambene politike
  • jačanje studentskog standarda
  • provođenje mjera iz Nacionalnog programa za mlade u suradnji s mladima iz cijele RH

A A A