Vijesti
23. 8. 2024.

EUROPSKI DAN SJEĆANJA (2): Da se nikada ne zaboravi - da se zločini više nikada ne ponove!

(PHOTO) Vijenci, svijeće, molitva. Od Prevlake preko Golog otoka do Dunava, od komunističkog gubilišta na Daksi preko logora na Svetom Grguru do Središnjeg križa na ušću Vuke, lokalne organizacije HDZ-a, naši župani, (grado)načelnici, zastupnici i vijećnici diljem Hrvatske odali su počast žrtvama svih totalitarnih i autoritarnih režima. Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora Krunoslav Katičić bio je na Katalinića brigu u Splitu, gdje se u vrijeme jugoslavenskog komunizma nalazio zloglasni zatvor.

Njegujemo kulturu sjećanja, osuđujemo zločine svih nedemokratskih sustava i odajemo dužnu počast svim žrtvama - poručio je glavni tajnik HDZ-a s Katalinića briga:

- Ovdje, na Prilazu žrtava komunizma, prisjećamo se svih onih koji su trpjeli nepravdu, nasilje i progone, koji su ubijeni zbog svog nacionalnog identiteta, političkog uvjerenja ili vjere.

EUROPSKI DAN SJEĆANJA: Nedvosmisleno osuđujemo zločine svih totalitarnih i autoritarnih režima & izražavamo poštovanje svim žrtvama

Podsjetnik na važnost očuvanja slobode

Ni žrtve ni zločince ne dijelimo, poput nekih, na „naše i vaše“ - također je naglasio Krunoslav Katičić s komemorativnog skupa koji su, već tradicionalno, zajedno organizirali splitsko-dalmatinski (županijski) i splitski (gradski) HDZ:

- Tragične priče žrtava opomena su i podsjetnik na važnost očuvanja slobode, ljudskih prava i demokracije. Naša je dužnost sjećati se i čuvati te vrijednosti kako bismo izgradili bolje i pravednije hrvatsko društvo za buduće generacije.

Iz GRADA HEROJA

I u Vukovaru, na ušću Vuke u Dunav, dostojanstveno smo obilježili Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Da, suvremena Hrvatska temelji se na pravednom i pobjedničkom Domovinskom ratu te na vrijednostima slobode, vladavine prava i demokracije, a ne na propalim ideologijama i režimima!

Hrvatska se ne može temeljiti na propalim ideologijama i režimima, ali je SDP-ov kandidat opet demonstrirao raskoš isključivosti i licemjerja!

U SPOMEN NA ĐURU PERICU

Na Europski dan sjećanja Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman prisjetila se i godišnjice smrti svog prvog predsjednika - političkog uznika Đure Perice.

A A A