Vijesti
30. 8. 2024.

BDP nastavlja rasti, a inflacija - padati!

VIROVITICA DOBILA MODERNO RODILIŠTE! Malo prije nego što je PVRH Andrej Plenković otvorio obnovljeni Odjel za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica, stigla je lijepa vijest: inflacija je u kolovozu, unatoč turističkoj sezoni, usporila na 1,8%. To je najniža stopa u zadnje tri godine! Ali, to nije bila jedina dobra vijest: sinoć je tom gradu, uoči otvaranja, na svijet došlo troje novorođenčadi. Virovitičko-podravska županija i dalje bilježi pozitivni demografski prirast! Premijer je sudjelovao i na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu dana VPŽ-a.

„Snažno smo stali uz građane i gospodarstvo, očuvali socijalnu koheziju i spriječili da energetska kriza ima šire socijalne posljedice. I dalje ćemo štititi životni standard, a očekujemo odgovorno ponašanje i svih ostalih aktera u pogledu cijena“ - istaknuo je Andrej Plenković komentirajući u Virovitici podatke Državnog zavoda za statistiku o daljnjem padu inflacije:

- To znači da je Vlada RH uspjela sa svojim mjerama ograničavanja cijena. Ne samo struje, plina i goriva, nego i 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda.

NOVO POJEFTINJENJE GORIVA. Niže cijene benzina, dizela i plavog dizela! Nastavljamo štititi standard hrvatskih građana!

Na žaljenje ljevice, Hrvatska i dalje raste!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a pritom je izdvojio i ostale pozitivne makroekonomske pokazatelje - od rasta BDP-a preko povećanja turističkih prihoda do rekordne zaposlenosti od gotovo 1,75 milijuna:

- Na žaljenje proturazvojne oporbe, Hrvatska nastavlja rasti 4-5 puta brže od prosjeka Europske unije i eurozone! Ali, njih ionako ne zanimaju realni gospodarski podaci. Kao ni činjenica da su i turističke brojke odlične.

Hrvatska opet u samome europskom vrhu! Naša nacionalna ekonomija raste već 14. kvartal zaredom na godišnjoj razini!

Hrvati će imati povoljne cijene energenata

Odgovarajući na pitanja novinara o novom paketu zaštitnih mjera i subvencijama na energente, naglasio je da velikih poskupljenja neće biti:

- Ne, plin neće poskupjeti 20%, kako to „najavljuju“, čak i priželjkuju na ljevici! Pripremamo novi paket, mogli bismo ga predstaviti već idućeg tjedna. Hrvati će i dalje imati jednu od najpovoljnijih cijena energenata u Europi.

MODERNO RODILIŠTE: Demografska obnova & jačanje hrvatske obitelji

Ova investicija, vrijedna 1,3 milijuna €, izvrstan je primjer iskrene suradnje države i lokalnih vlasti te nastojanja da naše politike pridonesu ublažavanju negativnog trenda prirodnog priraštaja - poručio je premijer Plenković na otvaranju obnovljenog Odjela za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica:

- Nastavit ćemo razvijati zdravstvenu infrastrukturu u cilju kontinuiranog unapređivanja skrbi za žene i djecu, jačanja hrvatske obitelji & demografske obnove. Stoga je naša Vlada do sada u zdravstvo i uložila 2,5 milijarde €.

Još jednom čestitam na predanom angažmanu i trudu te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome hvalevrijednom projektu kojim će se poboljšati zdravstvene usluge za oko 70.000 pacijenata s područja Virovitičko-podravska županije - dodao predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

SVEČANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Andrej Plenković je u Virovitici sudjelovao i na svečanoj sjednici Županijske skupštine, organiziranoj u povodu dana Virovitičko-podravske županije.

U svom je govoru apostrofirao važnost kontinuiranog razvoja, ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu, kulturu i obrazovanje te strateškog projekta brze ceste koja će povezati Bjelovar i Viroviticu.

Više na:

Sinergijom Vlade i Virovitičko-podravske županije ostvarena su brojna postignuća

A A A