Vijesti
4. 9. 2024.

Predsjedništvo HDZ-a: Svjedočimo vježbi razotkrivanja dvostrukih kriterija na ljevici. Svi su zapeli opravdavati bahatog, rastrošnog Milanovića!

(VIDEO) Plenković: Zemlja bi gorjela od osuda, prijava za sukob interesa, poziva na otpor da se neki HDZ-ovac vozao 350 puta vojnim helikopterima! Ali, radi se o kandidatu SDP-a, pa svi upiru skrenuti pažnju s njega. Anušić: S Milanovićem je nemoguće surađivati, njegova rasipnost, netransparentnost i samovolja dovode u pitanje funkcioniranje Oružanih snaga. Letove je proglasio tajnom kako javnost ne bi znala koliko često zloupotrebljava vojne resurse. Božinović: Ako policijski brod, prema pravilima sigurnosti, ionako mora biti na otoku, logično je i ekonomično da njime i putuješ, a ne nekim drugim sredstvom.

Što rade u SDP-u, kako to da ne prijavljuju Milanovića Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, kako to da se Grbin i Hajdaš Dončić odjednom ne bave svojim omiljenim sportom!? - zapitao se Andrej Plenković na sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a, a potom i na konferenciji za medije:

- Čemu toliki letovi vojnim helikopterima, kome ide, zbog čega toliki troškovi, zašto je to tajna? Vidimo da su na lijevoj političkoj sceni svi na muci kako bi opravdali Milanovićevo nedopustivo ponašanje, zloupotrebu javnih resursa.

Black Hawkovi nisu ničiji taxi

Milanovićevi jataci čak su toliko uprli da stavljaju u fokus jesam li otišao na neki otok policijskim brodom - dodao je predsjednik HDZ-a i Vlade RH:

- A s čim ću ići, hoću li plivati, pa da uštedim kao Arsen Bauk? Uostalom, policijska plovila namijenjena su upravo za zaštitu i prijevoz dužnosnika, a njih koristi i Milanović - osim kada želi letjeti.

Ako idemo na neki otok, sjest ćemo u MUP-ov gliser, nećemo za to dizati Black Hawkove. Borbeni helikopteri nisu kupljeni kako bi nekoga taksirali - zaključio je.

Kada više ne zna kako braniti 348 letova helikoptera u nerazjašnjene svrhe, u kut stjerani Milanović baca u eter laži o drugima!

LIVE STREAM

Konferenciju za medije predsjednika Plenkovića i ovaj ste put mogli u cijelosti pratiti uživo, u izravnom prijenosu putem našeg Facebooka i X-a.

JOŠ O RASIPNOM & BAHATOM MILANOVIĆU

Prije sjednice Predsjedništva HDZ-a o novoj Milanovićevoj aferi govorili su potpredsjednici Vlade RH i resorni ministri Davor Božinović i Ivan Anušić.

Donosimo ključne poruke:

BOŽINOVIĆ: Policijski brod je na Hvaru i kad se Milanović druži s Dodikom

Policijski brod uvijek je na otoku ako je ondje štićena osoba 1. kategorije, čak i kada Milanović doleti na nj helikopterom kako bi se sastao s Dodikom. Gliseri MUP-a dio su osiguranja. Ako brod ionako dolazi na otok, logično je i ekonomično da njime i putuješ, a ne drugim sredstvom.

MUP je zadužen za sigurnost dužnosnika. I za to nigdje nisu predviđeni helikopteri. Da su namijenjeni za sigurnost, onda bi se dužnosnici vozili policijskim helikopterima, a ne vojnim.

ANUŠIĆ: Ne dopuštam da itko zloupotrebljava Hrvatsku vojsku!

S Milanovićem je nemoguće surađivati, njegova rasipnost, netransparentnost i samovolja dovode u pitanje normalno funkcioniranje Oružanih snaga. Ne dopuštam da itko zloupotrebljava Hrvatsku vojsku!

Još 2020. - nakon što se otkrilo da je s ratnim brodom bio 6 dana u poluprivatnom posjetu Albaniji - Milanović je klasificirao, proglasio tajnom svoja putovanja kako hrvatski građani ne bi znali koliko često i zašto koristi vojna sredstva. Pa on je samo na vožnju helikopterima potrošio više od milijun eura!

MORH plaća njegova skupa i neopravdana vozikanja

Javnost zanima koje je to „državničke poslove“ obavio, bilo bi lijepo da objavi cjelovito izvješće o svojih 348 letova… I ja kao ministar obrane koji je odgovoran za proračun obrambenog sustava imam pravo znati na što Milanović troši novac, MORH plaća njegova skupa i nijednim sigurnosnim razlogom opravdana vozikanja, nerijetko i u privatne svrhe.

SDP-ov kandidat Milanović? Tu sramotu maknut ćemo s Pantovčaka!

Tražit ću izmjene zakona o obrani i službi u Oružanim snagama jer ovako više ne ide. Želimo unapređivati status hrvatskog vojnika, podizati mu plaću i materijalna prava, a ne ih rezati - kao što je to radio Milanović dok je bio premijer.

O DOBRIM EKONOMSKIM POKAZATELJIMA & REFORMAMA

Bilježimo rast BDP-a i zaposlenosti, uz nastavak trenda smanjenja inflacije, koja je u kolovozu iznosila 1,8%! - istaknuo je PHDZ/PVRH Andrej Plenković na sjednici Predsjedništva HDZ-a:

- Hrvatska je među europskim zemljama s najbrže rastućim gospodarstvom, što je posebno važno zbog lovljenja koraka s razvijenijim članicama EU-a! Makroekonomski pokazatelji potvrđuju da zemlja ide u dobrom smjeru.

Nastavljamo štititi hrvatske građane

Vlada RH dovršava prijedloge poreznih izmjena, plana stambene politike i zaštitnih mjera kojima ćemo spriječiti snažniji rast cijena energenata - dodao je:

- Nastavljamo raditi za boljitak Hrvatske i hrvatskih građana!

BDP nastavlja rasti, a inflacija - padati!

2 važne prezentacije

Na sastanku je PPVRH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić vodstvu HDZ-a predstavio nacrt Nacionalnog plana stambene politike …

… a PPVRH i ministar financija Marko Primorac prijedlog porezne reforme, kojim će se opterećenja prebaciti s rada na imovinu.

A A A