Vijesti
7. 9. 2024.

U suradnji s europskim narodnjačko-demokršćanskim zakladama, ZHDZ prerasta u središte izvrsnosti za političko obrazovanje!

Dodjela uvjerenja polaznicima 17. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ). Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić: Želimo motivirati mlade da se bave društveno odgovornim poslom, da pridonose jačanju kulture dijaloga, demokratskog društva, pravne države i socijalno-tržišnog gospodarstva! Zakladi Konrada Adenauera sestrinskog nam CDU-a zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći!

„Oko 12.500 mladih članica i članova HDZ-a, od kojih su 109 danas visoki dužnosnici, prošlo je u ovih više od četvrt stoljeća neki oblik političke edukacije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta“ - naglasio je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, koji je u ime predsjednika Andreja Plenkovića dodijelio uvjerenja polaznicima 17. generacije Političke akademije ZHDZ-a:

- Ministri, saborski i EU zastupnici, župani, gradonačelnici i općinski načelnici, državni tajnici… ZHDZ, u suradnji sa Zakladom Konrada Adenauera sestrinske nam Kršćansko-demokratske unije (CDU), prerasta u istinsko središte izvrsnosti za političko obrazovanje i savjetovanje na narodnjačko-demokršćanskim temeljima.

Čestitke & zahvale

„Čestitam ravnatelju ZHDZ-a Srećku Prusini na svim postignućima, a zahvaljujem našem dragom prijatelju Holgeru Haibachu, voditelju Uredu KAS-a za Hrvatsku (Konrad-Adenauer-Stiftung), na nesebičnoj pomoći!“ - dodao je Katičić.

Glavni tajnik HDZ-a zaključno je poručio da naša stranka želimo motivirati mlade da se bave društveno odgovornim poslom:

- Da pridonose jačanju kulture dijaloga, demokratskog društva, pravne države i socijalno-tržišnog gospodarstva!

Ressler, Vidiš, Malenica - naši alumnisti

Skupu su se obratili i naš europarlamentarac Karlo Ressler te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, koji su i sami alumnisti Političke akademije ZHDZ-a.

Nakon dodjele priznanja održan je Panel „Migracije i tržište rada“. U raspravi su, među ostalima, sudjelovali Gordan Akrap, Davor Ivo Stier i Ivan Malenica.

I Malenica je alumni naše Političke akademije!

A A A