Vijesti
18. 9. 2024.

Zašto SDP-u toliko smetaju himna, Dan državnosti & ekonomska postignuća naše Vlade?!

(VIDEO). Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora započelo je tradicionalnim „Aktualcem“: Odgovarajući na pitanja zastupnika, PVRH Plenković efektno je kontrirao SDP-ovcima i njihovim provokatorima pod imenom MOST. „Milanović je kao najgori premijer u povijesti bacio kreditni rejting zemlje u 'smeće'. Stagnirale su plaće i mirovine, a padao je broj radnih mjesta. Mi smo pak podigli rejting za čak 5 stupnjeva, a RH danas ima 300.000 zaposlenih više nego u SDP-ovom mandatu! A vi, Grmoja i Bulj? Uz ovakvu destruktivnost, a služenje Milanoviću i njegovoj partiji, ostat ćete vječno u oporbi“.

Ni novi prostor Hrvatskog sabora u sklopu Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ ništa nije pomogao koaliciji SDP-MOST. Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković jasno je, oštro i argumentirano uzvraćao na provokacije i maliciozna podmetanja. 

Donosimo Plenkovićeve odgovore na „pitanja“ triju SDP-ovih zastupnica te dvojice glavnih MOST-ovih cirkusanata.

O BUNCANJU PARTIJSKE KOMESARKE & BAGERISTICE

Premijeru Plenkoviću kao as na desetku došlo je zastupničko pitanje Mirele Ahmetović, SDP-ove komesarke koja je prijetila da će se baciti pod bager kako bi spriječila izgradnju LNG terminala. Baš ona, koja je htjela da Hrvatska ostane ovisna o ruskom plinu, imala je obraza govoriti o - energentima!

„Nakon teškog poraza na parlamentarnim izborima buncali ste, skupa sa svojim idolom i neustavnim kandidatom za premijera, da ćete sastaviti Vladu. SDP je halucinirao i kad je u pandemiji zloguko najavljivao da će '400.000 Hrvata izgubiti radno mjesto', a Vi ste osobno najviše buncali prosvjedujući protiv terminala na Krku. Jednako je buncajuće i ovo Vaše pitanje o cijenama energenata. Očito ste prespavali zadnje 3 godine, u kojima smo uspjeli očuvati socijalnu koheziju. Svima smo osigurali da cijene struje i plina ostanu iste kao prije globalne energetske krize i da naftni derivati budu daleko, daleko jeftiniji nego na slobodnom tržištu. Pritom smo posebno brinuli o umirovljenicima i ostalim ugroženijim sugrađanima. Hrvati će i dalje imati jedne od najnižih, ako ne i najniže cijene struje i plina u Europi“.

Milanović u 5 godina na Pantovčaku prstom nije mrdnuo da hrvatskim građanima bude bolje. Kao premijer, još gore, unazadio im je život

O JEDINOM PREDSJEDNIKU NA SVIJETU KOJI NE POŠTUJE VLASTITU DRŽAVU

Nakon Ahmetović, uslijedio je odgovor drugoj znamenitoj SDP-ovki - Sabini Glasovac. Plenković ju je najprije zamolio da - skupa s ostalim Milanovićevim jatacima - ne uništava nove saborske klupe, budući da je u takvoj vježbi već sudjelovala na Markovu trgu. Potom joj je očitao lekciju o poštivanju hrvatske države.

„Zašto Vam toliko smeta 'Lijepa naša domovino' u školama? Ne mora nužno biti svakog dana, ali zašto se ne bi intonirala na početku, primjerice, polugodišta? Uostalom, i današnja sjednica Hrvatskog sabora započela je s himnom. Općenito mislim da nam treba više poštovanja prema državi i institucijama, no što očekivati od SDP-a kada vaš propali pseudokandidat za premijera pljuje po Danu državnosti?!? To je gotovo nestvarni primjer nepoštivanja vlastite države! Jamčim da takvo što ne postoji nigdje u svijetu. Vaša ga je partija prije parlamentarnih izbora dovela na Glavni odbor SDP-a, ali se sada pravite nevješti, kao da niste sudjelovali u kršenju Ustava. Važno je da javnost to ne zaboravi“.

Predsjednik RH Dragan Primorac vratit će na Pantovčak bistu našeg vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana & bl. kardinala Alojzija Stepinca!

O GOSPODARSKIM USPJESIMA O KOJIMA PARTIJA MOŽE SAMO MAŠTATI

U nastavku, hrvatski premijer podsjetio je zastupnicu Sanju Bježančević na niz gospodarskih uspjeha naše Vlade RH te ih usporedio s katastrofalnim rezultatima iz vremena Milanovićeva premijerskog mandata:

„Kršitelj Ustava, kada je bio najgori premijer u povijesti zemlje, bacio je kreditni rejting Hrvatske u 'smeće'. Stagnirale su plaće i mirovine, a padao je broj radnih mjesta. Mi smo pak odgovornim upravljanjem javnim financijama podigli rejting za čak 5 stupnjeva - brže nego ijedna druga europska država! I još nešto: Hrvatska danas ima 300.000 zaposlenih više nego u mandatu Vaše partije! A to se nipošto NIJE dogodilo 'slučajno', kako na ljevici pokušavate relativizirati naša neupitna postignuća. Zašto se SDP-ovoj Vladi to nije 'dogodilo'?“

O SDP-ovoj PODRUŽNICI NA LAŽNOJ DESNICI. I U VJEČNOJ OPORBI!

Plenković nije ostao dužan ni MOST-ovim provokatorima. U odgovoru Nikoli Grmoji napomenuo je da su propali na EU izborima jer su do posljednjeg trenutka htjeli formirati saborsku većinu s Grbinom i dovesti ljevicu na vlast. 

„Imam vijest za vas MOST-ovce: uz ovakvu destruktivnost, a služenje Milanoviću i njegovom SDP-u, ostat ćete vječno u oporbi! Već dva mjeseca ni zucnuli niste o obijesnom, rasipnom helikopterašu s Pantovčaka! Od 2016. sve što je naša Vlada obećala, to je i ostvarila. Hrvatskoj smo pritom osigurali političku stabilnost, ponajviše zahvaljujući tome što smo se riješili - vas. Niste imali pojma ni o čemu, ali ste rušili Vladu u kojoj ste sami sjedili. Stoga ste dobili jedan lijepi 'zbogom', crveni karton kao pedagošku mjeru i primjer svim ostalim nelojalnim partnerima u bilo kakvim koalicijama na bilo kojim razinama“. 

O SINJSKOM TRBUHOZBORCU HELIKOPTERAŠA S PANTOVČAKA 

Na kraju je „na tapetu“ došao i Miro Bulj - još jedan Milanovićev provokator, kojem za nagradu SDP drži većinu u Gradskom vijeću Sinja. 

 „Odakle Vam inspiracija za nebulozno pitanje o tobožnjem slanju Hrvatske vojske na 'istočno bojište', u Ukrajinu? Je li Vas to nadahnuo idol ljevice i poznati helikopteraš, kojem Black Hawk služi kao privatni taxi? Stari je to recept: lupite laž, pa onda 'branite' narod i hrvatskog vojnika od onog što ste izmislili. Pozivam Vas da pogledate 9. epizodu čuvene serije 'Čovik i po' i konverzaciju između Vice Buljana i Franje Panja. Da, malo se rugam, ali kakvo Vam je pitanje, odgovor je još i dobar“. 

Za licemjernu su ljevicu Milanovićeva rasipnost i bahatost ok, sve je dopušteno kad si SDP-ov kandidat!

A A A