Vijesti
16. 9. 2024.

Podizanje rejtinga na A razinu, najvišu do sada, najbolji je primjer kvalitativne razlike između naše i Milanovićeve Vlade, najgore u povijesti!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Plenković na Predsjedništvu HDZ-a: „U odnosu na SDP-ov mandat digli smo kreditni rejting za čak 5 stupnjeva, od tzv. smeća do iznadprosječne investicijske razine. Taj golemi iskorak potvrda je uspješnosti naših napora, odgovornog upravljanja javnim financijama, reformi i investicija, političke stabilnosti i učinkovitog povlačenja EU sredstava. Na žaljenje ljevice, Hrvatska ide naprijed, u dobrom smjeru“. Nakon sjednice pozdravio je DP-ovu podršku predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu.

Izražavamo zadovoljstvo i otvaranjem 2. cijevi Tunela Učke, rekordno visokom zaposlenosti, a rekordno niskom nezaposlenosti, gospodarskim rastom od oko 3,5%, jednim od najsnažnijih u cijelom EU-u i očekivanim padom udjela javnog duga u BDP-u ispod 60% ove godine - također je napomenuo predsjednik Andrej Plenković na sastanku nacionalnog vodstva naše stranke:

- Dobar je to uvod u političku jesen.

PRIMORAC: Cilj porezne reforme - veće plaće & priuštivo stanovanje

U sklopu završnih konzultacija o poreznoj reformi, potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Marko Primorac predstavio je (proširenom) Predsjedništvu HDZ-a novi draft tih važnih zakonskih izmjena:

- Početkom idućeg tjedna prezentirat ćemo ih na Gospodarsko-socijalnom vijeću, a potom i cijeloj javnosti. Prebacujemo naglasak s oporezivanja rada, tj. dohotka, na oporezivanje imovine. Osim novog kruga povećanja plaća, cilj je omogućiti priuštivije stanovanje našim mladima i obiteljima. Potrebno je staviti u funkciju oko 600.000 nekretnina koje su prazne u zemlji.

PLENKOVIĆ: Odlična, ali i logična odluka DP-a

Na konferenciji za medije nakon sjednice, predsjednik HDZ-a i Vlade RH komentirao je, na upit novinara, odluku vodstva Domovinskog pokreta da podrži predsjedničku kandidaturu Dragana Primorca:

- Odlična je to vijest, ali i logična i normalna i očekivana odluka naših koalicijskih partnera.

Bitka se vodi između Primoraca i Milanovića

Što se tiče buduće stranka Marija Radića, napomenuo je da ne zna hoće li ona u 1. krugu imati vlastitog predsjedničkog kandidata:

- Siguran sam, međutim, da će u 2. krugu podržati Primorca. I da će on pobijediti Milanovića. To jedino Primorac može. Treba biti realan, bitka će se voditi između njih dvojice, ostali nemaju šanse.

2 Vladine sjednice u 1 tjednu

Plenković je najavio da će Vlada RH ovog tjedna održati, iznimno, dvije sjednice, u utorak i petak:

- Sljedećeg sam tjedna u SAD-u, u New Yorku na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda te u Los Angelesu i Chicagu na susretima s hrvatskom zajednicom.

Hrvatska ima 300.000 radnih mjesta više nego prije 8 godina!

LIVE STREAM

Konferenciju za medije predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića mogli ste u cijelosti pratiti uživo, u izravnom prijenosu na našem Facebooku i X-u.

A A A