Vijesti
20. 9. 2024.

Čović iz Vinkovaca: Kampanja još nije službeno započela, no želimo da već sada stvari budu sasvim jasne - Primorac ima našu punu podršku!

Prvi čovjek Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS) i HDZ-a BiH s vukovarsko-srijemskim HDZ-om & budućim predsjednikom RH: Sve što radimo usmjereno je na euroatlantski put i punu ravnopravnost Hrvata u BiH. Još jednom hvala premijeru Plenkoviću na kontinuiranoj podršci i projektima od vitalne važnosti za naš narod u BiH. HDZ je slavio na parlamentarnim i EU izborima, uspjehe želimo zaokružiti pobjedničkom sinergijom dviju sestrinskih stranaka i na lokalnim izborima u BiH 6. listopada i na predsjedničkim u Hrvatskoj.

Očekujemo daljnje jačanje suradnje dvije sestrinske stranke kako bismo ostvarili zajedničke strateške ciljeve, među kojima su svakako i puna ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH te legitimno predstavljanje na svim razinama - poručio je Dragan Čović na sastanku Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije (u širem sastavu):

- Velika hvala svima vama koji vodite računa o tome da su Hrvati i iz Hrvatske i iz BiH jedno nacionalno biće koje nikakva granica ne može razdvojiti. Nije kroz povijest, pa neće ni u budućnosti.

Zahvala premijeru Plenkoviću

Sve što radimo usmjereno je i prema euroatlantskom putu BiH, koji predvodimo upravo mi Hrvati, okupljeni u Hrvatskom narodnom saboru BiH - nastavio je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH:

- I na tom planu očekujemo iskorake. Koristim priliku još jednom izraziti zahvalnost premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH na kontinuiranoj podršci, pa tako i na provedbi projekata od vitalne važnosti i posebnog interesa za Hrvate u BiH, za očuvanje našega nacionalnog identiteta.

Još 199 ugovora za projekte i programe od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH!

„Drago mi je ovdje biti s imenjakom“

Kako nas HDZ podupire na lokalnim izborima u BiH 6. listopada, tako i mi, podjednako snažno, podupiremo Dragana Primorca za predsjednika Republike Hrvatske! - zaključio je Čović u svom obraćanju u Vinkovcima:

- Drago mi je ovdje biti s kolegom Primorcem, svojim imenjakom. Njegova kampanja još nije službeno započela, no želimo da već sada stvari budu jasne - on ima našu punu podršku! HDZ je slavio na parlamentarnim i europskim izborima, želimo taj proces završiti pobjedničkom sinergijom dviju sestrinskih stranaka i na lokalnim izborima u BiH i na predsjedničkim u Hrvatskoj.

KATIČIĆ: Jedan je hrvatski narod!

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić pozvao je okupljene dužnosnike da potaknu sve osobe koje žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa u BiH, da na lokalnim izborima u toj državi iskoriste svoje demokratsko pravo i daju glas za kandidat(kinj)e HDZ-a BiH:

- Hrvate u BiH trebaju zastupati legitimni politički predstavnici, u svim lokalnim sredinama i na svim razinama vlasti. Pomognimo im koliko god je u našoj moći - jedan je hrvatski narod!

Nepokolebljiva stajališta o punoj ravnopravnosti Hrvata u BiH

BOSANČIĆ: Uspješan & ugledan - Primorac je sve ono što Milanović nije!

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Ivan Bosančić, koji je i gradonačelnik Vinkovaca, napomenuo je da se prof. dr. sc. Dragan Primorac nalazi na prestižnom popisu 2% najcitiranijih znanstvenika na svijetu:

- Utemeljitelj je hrvatske forenzičke genetike, predsjednik je Međunarodnog društva za primijenjene biološke znanosti, jedne od globalno najutjecajnijih organizacija iz područja biomedicine. Ostvaren je i u struci i u poslu, ugledan na međunarodnoj sceni. U najkraćem, on je sve ono što nije Milanović!

Na Pantovčaku želimo imati predsjednika na kojega ćemo moći biti ponosni - dodao je Bosančić:

- Pomoći ćemo i da naši prijatelji u BiH ostvare pobjedničke rezultate!

VINKOVAČKE JESENI

Nakon sastanku sa županijskim HDZ-om Dragan Čović je sudjelovao, kao predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na otvorenju 59. Vinkovačkih jeseni.

Manifestaciju koja već 6 desetljeća predstavlja središnji događaj u očuvanju hrvatske kulturne baštine i tradicije u Slavoniji otvorio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Sabora Jandroković svečano otvorio tradicionalnu manifestaciju 59. Vinkovačke jeseni

A A A