Vijesti
19. 9. 2024.

Nula! Toliko je Milanović pridonio hrvatskom čovjeku u svome ispraznome premijerskom mandatu

Premijer Plenković u Dnevniku HTV-a: Plaće i mirovine su stagnirale u SDP-ovu mandatu, a broj radnih mjesta je - padao. Mi smo pak ostvarili sve strateške ciljeve te rekordno podigli primanja, uz najveću zaposlenost i istodobno najnižu nezaposlenost u povijesti. Ni kao predsjednik RH Milanović ništa dobro nije napravio za zemlju i građane. Njegova je „bilanca“ to što nas s proruskim stavom sramoti u svijetu. Cijeli kaos koji je stvarao na parlamentarnim izborima rezultirao je jednim jedinim zastupnikom više od Bernardića.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a. Teme: provedba novog paketa mjera za zaštitu standarda hrvatskih građana, porezna reforma i rasterećenje rada, nikad bolji ekonomski pokazatelji, pobjeda Dragana Primorca na predsjedničkim izborima, SDP i njegov obijesni kandidat Milanović…

S PVRH/PHDZ Andrejem Plenkovićem u Banskim je dvorima razgovarao novinar Mladen Sirovica.

Donosimo i ostale naglaske iz odgovora predsjednika Plenkovića:

Što posrnula ljevica „zaboravlja“

Neki „zaboravljaju“ da su od jeseni 2021. kontinuiranim odlukama naše Vlade cijene naftnih derivata bile i ostale limitirane, daleko ispod tržišnih, a struje i plina - nepromijenjene. Među najnižima su, ako ne i najniže u Europi.

A „zaboravljaju“ i to da nastavljamo ograničavati cijene goriva te 30 proizvoda iz potrošačke košarice. Intervencionističkim mjerama očuvali smo socijalnu koheziju, zaštitili standard hrvatskih građana i u pandemiji i u globalnoj krizi uslijed RuskeS agresije na Ukrajinu.

Po rastu prosječne sveukupne mirovine vodimo protiv SDP-ove Vlade s 250 eura razlike. A do kraja ovog mandata bit će 380, ako ne i 430!

Kontinuirana briga o najranjivijima

Cijene plina i struje stabilizirale su se u cijeloj Europi i čitavom svijetu, pa se postupno moramo vraćati tržištu. I uz poskupljenje do 10% u dvije faze u šest mjeseci, međutim, hrvatska kućanstva i dalje će imati jedne od najjeftinijih energenata u Europi.

Posebno smo se brinuli i brinemo o najranjivijima, što potvrđuje već 7. paket zaštitnih mjera za pružatelje socijalnih usluga, nezaposlene hrvatske branitelje, studente i ugrožene kupce energenata, kao i 9. paket izravne novčane pomoći za umirovljenike.

7. paket mjera - 247,6 milijuna eura za zadržavanje niske cijene energije (165,3 mil.) i zaštitu najranjivijih u društvu (82,3 mil.)

U samome europskom vrhu

Kako donosi nitko drugi nego Eurostat, Hrvatska ima najveći porast plaća u Europskoj uniji, a sveukupna prosječna mirovina iznosi 620 €.

U samom smo vrhu i po učinkovitom korištenju EU sredstava, a ostvarujemo i gospodarski rast koji je 3-4x snažniji od europskog prosjeka. Smanjujemo udio javnog duga u BDP-u i odgovorno upravljamo javnim financijama.

Hrvatska ima 300.000 radnih mjesta više nego prije 8 godina!

Ključ - politička stabilnost

Nijedan od navedenih ekonomskih iskoraka ne bi bio moguć bez političke stabilnosti, koja je temeljni preduvjet konzistentne provedbe Vladinih politika i u našem 3. uzastopnom mandatu.

To naglašava i svjetska agencija Standard & Poor's u izvješću o podizanju kreditnog rejtinga Hrvatske na investicijsku A razinu.

Povijesna A kategorija investicijskog kreditnog rejtinga potvrda je iznimnog napretka Hrvatske!

Još veće plaće & priuštivo stanovanje

Skorašnjom poreznom reformom, kako smo i najavili u pobjedničkom Izbornom programu „Za sve izazove“, prebacit ćemo teret s oporezivanja rada na - imovinu. Nakon što smo još prije ukinuli prirez, sada ćemo smanjiti stope poreza na dohodak kako bi svim sugrađanima mogle dodatno rasti plaće.

Cilj poreza na nekretnine jest staviti na tržište prazne stanove, kojih je u Hrvatskoj čak 600.000, a mladim obiteljima omogućiti priuštivu cijenu stanovanja, što je jedno od glavnih pitanja i u EU-u. Taj potez je tek dio naše demografske i stambene strategije u društvu koje se suočava s negativnim prirodnim priraštajem.

SDP-ovci, poklopite se ušima!

Unatoč svim oporbenim podmetanjima, o nama govore sve pobjede HDZ-a, govori podrška hrvatskog naroda. Tri puta zaredom porazili smo SDP na parlamentarnim izborima.

U konačnici to potvrđuju i iznimno stroge svjetske agencije, koje su nam podigle kreditni rejting za čak 5 stupnjeva više nego 2015. & mandata Milanovićeve, SDP-ove Vlade.

Zašto SDP-u toliko smetaju himna, Dan državnosti & ekonomska postignuća naše Vlade?!

Milanović „uspješan“ kao Bernardić

Cijeli kaos koji je Milanović stvarao na zadnjim parlamentarnim izborima rezultirao je jednim jedinim zastupničkim mandatom više za SDP od Bernardića prije četiri godine. Kršio je Ustav, lagao, izmišljao „krize“ i „katastrofe“, u čemu su ga podržavali SDP-ovi jataci. Uzalud.

Potom su po nalogu s Pantovčaka tražili iskre u očima DP-ovaca, do posljednjeg dana nudili im koaliciju. Dakle, jedna polutragična, polupatetična situacija za trajnu oporbu.

Saborska većina pokazala je odgovornost, stabilnost i čvrstoću, a oporba svoju uobičajenu nemoć, nezrelost i neozbiljnost!

Primorac će iz dana u dan biti sve snažniji

Dragan Primorac kao euroatlantski orijentirani kandidat - koji zagovara poštivanje Ustava, vladavine prava te želi kulturni i civilizirani dijalog - dobit će povjerenje svih ljudi koji ne žele kaos, vulgarnost, vrijeđanje, ekonomsko nazadovanje, ruski kamp…

Kako kampanja bude odmicala, g. Primorac bit će sve uvjerljiviji i na kraju - pobijediti.

Predsjednik RH Dragan Primorac vratit će na Pantovčak bistu našeg vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana & bl. kardinala Alojzija Stepinca!

Više na stranicama Hrvatske radio-televizije:

Plenković za HRT o poreznoj reformi, energentima i predsjedničkim izborima

A A A