Vijesti
21. 9. 2024.

Vukovar - simbol herojske borbe hrvatskih branitelja i čelične volje hrvatskog naroda!

33. obljetnica Bitke za Vukovar & ustrojavanja 204. brigade HV-a. MEDVED: Iskazujemo trajnu zahvalnost braniteljima Grada Heroja, ovdje smo u čast njihovom pobjedničkom, neslomljivom duhu. Dok su oni odolijevali sve žešćim napadima, s druge strane Dunava bacanjem cvijeća slavili su odlazak armijskih tenkova u napad na Vukovar, na Hrvatsku. I to je istina o velikosrpskoj agresiji! ANUŠIĆ: Herojskim otporom velikosrpskom agresoru Vukovarci su omogućili ostatku Hrvatske da se naoruža i spremi za obranu.

MEDVED: Nikada nećemo zaboraviti Vukovar

„Huškačka retorika koja se i danas može čuti iz Srbije govori nam da neki nisu ništa naučili iz povijesti“ - također je poručio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved na svečanom obilježavanju u Vukovaru:

- Neriješena je sudbina još 1.792 nestale osobe u Domovinskom ratu, ali nećemo odustati dok se ne pronađe i posljednja od njih. Hrvatska nikada neće zaboraviti Vukovar - koji zauvijek ponosno stoji! 

ANUŠIĆ: Neka im je vječna slava i hvala!

PPVRH i ministar obrane Ivan Anušić u toj je prigodi naglasio da su herojskim otporom velikosrpskom agresoru Vukovarci omogućili ostatku Hrvatske da se naoruža i spremi za obranu:

- Neka im je vječna slava i hvala! Drago mi je što ćemo danas mlade generacije upoznati s iz dana u dan sve većim sposobnostima pobjedničke Hrvatske vojske, izgrađene na nasljeđu hrabrih boraca upravo iz našega pravednog i obrambenog Domovinskog rata.

Obilježena 33. obljetnica Bitke za Vukovar i ustrojavanja 204. brigade HV-a

MAŽAR: Hvala Vladi RH i Plenkoviću na brizi za Vukovar

Izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora (i predsjednik vukovarskog HDZ-a) Nikola Mažar naglasio je da se budućnost Grada Vukovara ogleda u nastavku razvoja putem kapitalnih infrastrukturnih i gospodarskih projekata:

- U suradnji s gradskim vlastima, Vlada RH predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem za Vukovar je učinila mnogo, puno više nego itko prije. Velika joj hvala na tome!

VUKOVAR ODOLIJEVAO ČAK 87 DANA

Grad Heroj bio je pod opsadom jugoarmije i srpskih paravojnih postrojbi punih 87 dana. 

Agresor je bio uvjeren da će Vukovar pasti u svega tjedan dana, no borbe su potrajale gotovo 3 mjeseca, sve do 18. studenog 1991. i velikosrpske okupacije. 

Povjesnica – Bitka za Vukovar

A A A