Vijesti
30. 9. 2024.

Iz Splita: Naša Vlada bila je, jest & bit će partner u razvoju cijele Dalmacije! A Milanović? Promašio je i premijerski i predsjednički mandat

PVRH Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana SDŽ-a, koji se obilježava na blagdan svetog Jeronima, zaštitnika Dalmacije. Na upit novinara komentirao je novi primitivni ispad SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića, a potom se susreo s vodstvom splitsko-dalmatinskog HDZ-a, koje pruža punu podršku profesoru Draganu Primorcu na nadolazećim izborima za Predsjednika Republike.

DAN ŽUPANIJE

Kroz sinergiju s Vladom RH uloženo je više od milijardu € europskih sredstava u sve aspekte razvoja Splitsko-dalmatinske županije - istaknuo je premijer Andrej Plenković na svečanoj sjednici u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u povodu „31. rođendana“ SDŽ-a:

- To ćemo činiti i dalje, suradnja nam je - odlična. Politikom fiskalne decentralizacije osigurano je ovoj županiji dodatnih 240 milijuna € za regionalne i lokalne projekte te podizanje kvalitete života.

Dalmacija povezana u transeuropske mreže

U govoru je predsjednik Vlade RH i HDZ-a naveo niz ulaganja u SDŽ („ne samo na obali, nego i u zaleđu i na otocima“), a kao važan iskorak izdvojio je i to što se Split odnedavno nalazi na europskim prometnim koridorima.

Povijesni dan za prometnu povezanost - RH uvrštena na dodatna dva europska koridora, od kojih je baltičko-jadranski produžen sve do Splita!

Pritom je potvrdio da će, sukladno prijašnjim najavama, megaprojekt brze ceste Split-Omiš biti dovršen u ovom mandatu, tijekom 2027. godine.

Više na:

Vlada je partner u razvoju cijele Dalmacije, to ćemo činiti i dalje

S DRAGANOM PRIMORCEM

I HDZ Splitsko-dalmatinske županije dao je apsolutnu potporu predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu.

 „Želimo predsjednika svih građana koji će poštovati Ustav, raditi na pozicioniranju Hrvatske u krug zapadnih zemalja i vratiti civilizirani dijalog na Pantovčak“ - poručio je PHDZ/PVRH Andrej Plenković na druženju s članicama i članovima naše stranke u Splitu:

- Zajedno, idemo po još jednu izbornu pobjedu!

O ŠTETOČINI S PANTOVČAKA

Na pitanje novinara o Milanoviću, Plenković je napomenuo da je „bilanca njegovih 5 godina na Pantovčaku ravna nuli“:

- U biti, u minusu je. Zlokobni Kršitelj Ustava ništa nije napravio na dobrobit Hrvatske, ali nam je na međunarodnoj sceni nanio štetu zbog svojih proruskih stajališta.

Hrvatska organizira sastanak na vrhu o Ukrajini. Svjetske krize upućuju nas na još tješnju suradnju sa SAD-om!

Ni kao SDP-ov premijer nimalo nije pridonio boljem životu hrvatskih ljudi - dodao je:

- Štoviše, unazadio ga je rezanjem primanja i radničkih prava, a usto je zemlju bacio u tzv. kreditno smeće. Milanović je promašio i premijerski i predsjednički mandat.

A A A