Vijesti
8. 10. 2024.

Čestitamo HDZ-u Bosne i Hercegovine na ostvarenoj pobjedi na lokalnim izborima!

Andrej Plenković: Naša sestrinska stranka, na čelu s g. Draganom Čovićem, još jednom je potvrdila status stožerne političke opcije hrvatskog naroda u BiH. Zajedno, nastavljamo raditi na dobrobit Hrvata u BiH, kao i europskog puta i boljitka čitave zemlje. Dragan Ćović: izražavam duboku zahvalnost na zajedništvu kojem smo svjedočili. Kao narod i stranka, na svim razinama vlasti, nastavljamo predvoditi BiH na putu europskog razvoja!

Od Bosanske Posavine preko središnje Bosne do Hercegovine, HDZ BiH je na lokalnim izborima, održanima 6. listopada, slavio u 20-ak općina i gradova.

Kordić ponovno gradonačelnik Mostara

Od iznimne je važnosti i to što bi Mario Kordić ponovno trebao biti gradonačelnik Mostara s obzirom da stranke i liste hrvatskog predznaka, prema svim dosadašnjim podacima, imaju natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću.

U Mostaru, za koji vrijede posebna izborna pravila, gradonačelnik se bira posredno, kroz gradski parlament.

Na čelu Distrikta Brčko

I u Distriktu Brčko, svojevrsnom trećem entitetu, HDZ BiH trebao bi imati čelnog čovjeka. Ondje se gradonačelnik također bira posredno, ali i po pravilu nacionalne rotacije.

Nakon Srbina i Bošnjaka u zadnja dva mandata, došao je red da Hrvat zasjedne na čelo Distrikta.

Čović iz Vinkovaca: Kampanja još nije službeno započela, no želimo da već sada stvari budu sasvim jasne - Primorac ima našu punu podršku!

Čestitke i ostalim hrvatskim strankama

Koristimo priliku čestitati i svim ostalim hrvatskim strankama koje su dobile (grado)načelnike (Vareš, Tomislavgrad, Rama, Dobretići) …

… i osvojile vijećnićke mandate u lokalnim jedinicama diljem BiH.

ČOVIĆ: Hrvati - zamašnjak europskog puta BiH!

Zadovoljan izbornim rezultatima, predsjednik naše sestrinske stranke i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović zahvalio je na iskazanom zajedništvu:

- U ime HDZ-a BiH i u svoje osobno ime, svima vama, dragi članovi i simpatizeri, izražavam duboku zahvalnost na zajedništvu kojem smo svjedočili. Kao narod i stranka, na svim razinama vlasti, nastavljamo predvoditi BiH na putu europskog razvoja!

Ponovit ću bez i najmanje zadrške: Plenković se najviše zauzeo za naš europski put i ravnopravnost Hrvata u BiH!

A A A