Vijesti
10. 10. 2024.

Milanović već dugo ima proruski i antizapadni stav. Naša snažna i dosljedna potpora Ukrajini ispravna je za Hrvatsku i njenu reputaciju!

(VIDEO) PVRH Plenković na 31. sjednici Vlade RH: Apsurdni su „vapaji“ da je na samitu u Dubrovniku trebao biti i PRH Milanović. Njegovi apologeti demonstriraju potpunu neupućenost u pravila sudjelovanja na međunarodnim skupovima! Na multilateralama nikada i predsjednik i premijer NE predstavljaju Hrvatsku, nego samo jedan od nas. Milanović nije pozvan, a nije ni trebao biti, kao što ni ja nisam pozvan na samit NATO-a u Washingtonu - na kojem je on podržao NSATU, pa se u međuvremenu predomislio - ili na Proces Brdo Brijuni u Crnoj Gori ovog tjedna.

Neovisno o pravilima sudjelovanja na međunarodnim skupovima, posve je druga stvar to što Milanović nije pokazao ni najmanju inicijativu da dođe u Dubrovnik, osudi rusku agresiju i iskaže solidarnost s Ukrajinom - poručio je još predsjednik Vlade RH i HDZ-a u obraćanju na početku sjednice:

- Na veliko Milanovićevo žaljenje, i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ocjenjuje da je ovaj samit Ukrajina - jugoistočna Europa bio najuspješniji od tri dosadašnja.

Iz Dubrovnika: Još snažnija potpora Ukrajini, njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i euroatlantskom putu & postizanju pravednog mira!

Hrvatska još relevantnija na međunarodnoj sceni

Andrej Plenković je dodatno naglasio da je principijelna potpora Ukrajini ispravna za hrvatsku državu i njenu međunarodnu poziciju:

- S druge strane Milanovićevi jataci, umjesto same supstance uspješnog skupa, pokušavaju u fokus staviti bespredmetnu temu - je li predsjednik Srbije trebao doći na samit. On je bio u Dubrovniku jer je bio i na prethodna dva sastanka na vrhu Ukrajina - JI Europa, 2022. u Ateni i 2024. u Tirani. Jednostavno, dio je tog formata.

Dodao je da Hrvatska organizacijom takvih skupova dobiva još veću relevantnost na međunarodnoj sceni:

- Na ovom samitu, za razliku od prijašnja dva, sudjelovali su čelnici baš svih 14 zemalja jugoistočne Europe te usvojili Dubrovačku deklaraciju. Dobro je da je predstavnik Srbije došao u Hrvatsku kako bi podržao Ukrajinu.

Je li Milanoviću i njegovim jatacima krajnji cilj izlazak Hrvatske iz NATO-a, iz najjačeg vojnog saveza na svijetu!?!

Na pravoj strani povijesti

Hrvatski premijer izdvojio je bilateralni susret s predsjednikom Zelenskim, tijekom kojeg je potpisan Sporazum o dugoročnoj suradnji i potpori između dvije zemlje:

- Ponovili smo snažnu potporu hrvatskog naroda i Vlade RH Ukrajini. Dosad je Hrvatska pomogla toj prijateljskoj zemlji s oko 300 milijuna eura, a nastavit ćemo je snažno podržavati. Istodobno, i dalje ćemo jasno osuđivati rusku agresiju. Naš je stav konzistentan, utemeljen na međunarodnom pravu i solidarnosti. A to je i jedinstveni stav demokratskog zapadnog svijeta.

Hoće li nam Milanovićevi jataci priuštiti još jednu sramotu?

Na kraju tog dijela govora, Plenković se ponovno osvrnuo na Štetočinu s Pantovčaka:

- Iz anketa je vidljivo, nažalost, da je dio ljudi ostao bez osjećaja solidarnosti prema Ukrajini jer sluša Milanovićev proputinovski narativ. Njegovi su nam jataci već priuštili jednu sramotu u Hrvatskom saboru, a sad će imati drugu priliku - na glasovanju o NATO-ovoj aktivnosti sigurnosne i logističke potpore Ukrajini.

Odluku o NSATU-u šaljemo u Hrvatski sabor. Neka se vidi tko je tko - tko je za Zapad, EU i NATO, a tko želi pod ruske skute!

POMOĆ NAKON POPLAVA

U uvodnom govoru na sjednici predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković podsjetio je i da se u Dubrovniku zasebno sastao s premijerkom BiH Borjanom Krišto, kojoj je najavio da će Hrvatska nastaviti pomagati toj susjednoj i prijateljskoj zemlji nakon razornih poplava.

Dodao je da će Vlada RH svakako pomoći i u sanaciji šteta uslijed bujične poplave u Podgori.

A A A