Vijesti
15. 10. 2024.

Predsjedništvo HDZ-a: Proruski detuđmanizator Milanović pokušava srušiti temelje moderne Hrvatske!

Plenković: „Hrvatska će, nažalost, dugo trpjeti posljedice Milanovićevih proruskih podvala. Srozava nam iz dana u dan ugled. Čak će i Crna Gora sudjelovati u NSATU-u! Je li i ona, po Milanoviću, ušla u rat s Rusijom, poslala vojnike na 'istočnu frontu'? Naravno da nije“. Anušić: „Dr. Tuđman zacrtao je naš euroatlantski put, isticao da se vraćamo zapadnom civilizacijskom krugu, a sad Milanović ruši kamen temeljac RH“. Bačić: „SDP je nekoć zajedno s HDZ-om držao čvrsti savez za ulazak u NATO i EU, ali sad odstupa od onog što je hrvatski narod davno proklamirao kao svoje strateške ciljeve“.

(VIDEO) U cijeloj se Europi odlasku nekoliko časnika u njemački Wiesbaden protive samo Mađarska te Milanović i njegovi SDP/MOST jataci - također je napomenuo Andrej Plenković na sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a:

- Sramote sebe i zemlju pred saveznicima, pred civiliziranim, demokratskim Zapadom.

Hoće li SOA provjeriti je li Wiesbaden u Ukrajini?

SDP-ovom predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Ranku Ostojiću (SDP) poručio je pak da bi SOA-u trebala ispitati jesu li istinite Milanovićeve optužbe o HDZ-u kao „nacističkoj stranci“:

- Je li se na zahtjev SDP-a provjeravalo jesmo li mi „veleizdajnici“, jesmo li „briselski namjesnici“? Neka drug Ostojić piše o tome SOA-i.

Na ove Plenkovićeve riječi predloženo je tijekom rasprave na sjednici da bi SDP mogao pitati SOA-u i jesu li točne Milanovićeve tvrdnje da će hrvatski časnici koji sudjeluju u NSATU-a „otići u Ukrajinu“, a ne u njemački Wiesbaden.

Odluku o NSATU-u šaljemo u Hrvatski sabor. Neka se vidi tko je tko - tko je za Zapad, EU i NATO, a tko želi pod ruske skute!

ŽELI LI MILANOVIĆ DA NAPUSTIMO NATO?

Nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a Ivan Anušić i Branko Bačić, dvojica potpredsjednika naše stranke i naše Vlade, stali su pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz njihovih izjava o baćuški Milanoviću:

ANUŠIĆ: U Afganistan su mogli - u Njemačku ne mogu!?

Želi li Milanović da Hrvatska napusti NATO, a pridruži se Srbiji i Rusiji? Drugo ne mogu zaključiti iz njegovih skandaloznih laži da „šaljemo vojnike u Ukrajinu“, iz stavova koji uvijek idu na ruku Putinu. Kao premijer je poslao naše vojnike u Afganistan, u epicentar tadašnjih svjetskih sukoba, a sad straši narod, smeta mu odlazak dvojice (2) naših časnika u Wiesbaden, Njemačka.

Milanovićeva povijesna pogreška

Još je prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman zacrtao euroatlantski put Hrvatske, isticao da se vraćamo zapadnome civilizacijskom krugu, a sad Milanović želi srušiti kamen temeljac naše države, poništiti sve ono što smo započeli 90-ih prošlog stoljeća. To je Milanovićeva povijesna pogreška. Oporba će sama odlučiti hoće li se naći na pravoj ili krivoj strani povijesti.

Kako bi zaštitio interese Kremlja, Milanović je podržao četničke vojvode i politiku Srbije prema Crnoj Gori! I pritom se još družio s Komšićem!

BAČIĆ: Europska, prozapadna ljevica? Nekoć bilo - sad se spominjalo!

Čudno mi je da je SDP-u obavijest o tome da SOA nema saznanja da je Milanović na Putinovom platnom popisu dovoljan „argument“ da slijedi njegovu politiku koja je i više nego očito proruska, a antizapadna.

Sjećam se vremena kad je SDP zajedno s HDZ-om držao čvrsti savez za ulazak Hrvatske u euroatlantske integracije. Danas su Vlada RH i HDZ na tim istim pozicijama, ali Milanović odstupa od onog što je naša država davno proklamirala kao svoje strateške ciljeve te od onog što je i sam provodio kao premijer. Tada je slao naše vojnike u Afganistan, a sad se protivi odlasku nekoliko časnika u Wiesbaden.

A nazivaju se „progresivnom“ ljevicom

Ne znam zbog čega je potpuno promijenio stav, na to bi Milanović trebao odgovoriti, ali znam da njegovi postupci idu u korist ruskog agresora te time erodiraju položaj Hrvatske i u NATO-u i u EU-u.

Neprihvatljivo mi je da ljevica, koja sama sebe naziva progresivnom i europskom, slijedi takvu politiku.

LIVE STREAM

Kao i uvijek, konferenciju za medije nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a mogli ste u cijelosti pratiti uživo, u izravnom prijenosu na našem Facebooku i X-u.

Donosimo snimku izjave PPHDZ/PPVRH Branka Bačića.

A A A