Vijesti
18. 10. 2024.

Nastavak udara na demokratske institucije i temelje naše države - Milanović je generalu Kundidu opet zabranio dolazak na Odbor za obranu!

Ivan Anušić: Drugi put zaredom spriječio je načelnika Glavnog stožera da u Hrvatskom saboru kaže istinu! Ni u ponedjeljak, kad je zakazana nova sjednica, zastupnici i javnost neće od najrelevantnije osobe smjeti dobiti točne informacije o NSATU-u. General Josip Lucić: Skandal bez presedana! Kao načelnik GS-a više puta sam zastupnicima odgovarao na pitanja o vojnim misijama, a u 8 godina nikada mi nijedan predsjednik nije to zabranio. Utemeljitelji HDZ-a: Milanović djeluje kao istureno političko krilo Putinovih plaćeničkih skupina!

ANUŠIĆ: Milanović zlostavlja Hrvatsku vojsku!

Milanović mobingira general-pukovnika Tihomira Kundida i zlostavlja cijeli HV, zloupotrebljava svoje ovlasti! - poručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izvijestivši javnost da je predsjednik RH načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga ponovno zabranio dolazak u Hrvatski sabor.

Novi skandal antieuropske ljevice - baćuška Milanović u panici zabranio načelniku Glavnog stožera da dođe na Odbor za obranu!

Zamolio je tom prilikom novinare da odu na Pantovčak i upitaju „kuhara koji je sve ovo zakuhao do kada će se tako ponašati“:

- Pitajte ga do kada će maltretirati pobjedničku Hrvatsku vojsku i sprječavati je u obavljanju dužnosti.

GENERAL LUCIĆ: Javnost ima pravo znati istinu o NSATU-u!

Zabranivši načelniku Glavnog stožera da dođe na Odbor za obranu Milanović se umiješao u nadležnost Hrvatskog sabora - naglasio je general zbora Josip Lucić gostujući u HTV-ovoj emisiji „Studio 4“:

- To je skandal bez presedana! Osobno sam, kao načelnik GS-a, više puta zastupnicima odgovarao na pitanja o vojnim misijama i partnerstvima - bilo pod okriljem NATO-a, UN-a ili EU-a. I u tih 8 godina nikada mi nijedan predsjednik Republike nije uskratio odlazak u Hrvatski sabor.

Neka oporba mućne vlastitom glavom, a ne da Milanović mućka njihovom! Pa on politizira HV kako bi zataškao svoje laži o „slanju vojnika u Ukrajinu“!

Načelnik je odgovoran i Hrvatskom saboru

Prvi čovjek HV-a nije odgovoran samo predsjedniku RH i Vladi - nastavio je proslavljeni general - nego i najvišem zakonodavnom tijelu, u kojem je prošao postupak provjere prije stupanju na dužnost:

- Osim toga, upravo je saborski Odbor za obranu nadležan za građanski nadzor nad vojskom, njenim djelovanjem u zemlji i izvan nje, pa i nad radom samog načelnika GS-a.

Odgovarajući na spinove Milanovićevih jataka o „politizaciji HV-a“, Lucić je napomenuo da načelnik GS-a nije politička osoba:

- On se ne miješa u političke procese i odluke, ali je dužan zastupnicima dati točne informacije o proceduri i modelu bilo kojeg inozemnog angažmana HV-a, o tome idu li naši časnici u Ukrajinu ili isključivo u Wiesbaden, Njemačka.

Zašto žele da RH odstupi od svoje uloge u NATO-u?

Ulagali smo niz godina napore da uđemo u najmoćniji vojni savez na svijetu i time dostignemo viši stupanj sigurnosti za Hrvatsku i sve njene građane - nastavio je:

- Postavši članica Sjevernoatlantskog saveza, nismo stekli samo prava, nego smo kao saveznici preuzeli i obveze. Zašto žele da Hrvatska odstupi od svoje uloge u NATO-u?

Predsjedništvo HDZ-a: Proruski detuđmanizator Milanović pokušava srušiti temelje moderne Hrvatske!

Javnost ima pravo znati istinu o NSATU-u! - zaključio je bivši načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić.

UTEMELJITELJI HDZ-a: Neka SOA provjeri istinitost Milanovićevih navoda

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ uputila je priopćenje koje potpisuje njen predsjednik Ivica Tafra.

Kada će Milanović popiti tabletu za hrabrost & umjesto vojnim helikopterom za Hvar otići vlakom za Kijev i jasno podržati napadnutu Ukrajinu!

Tko su veleizdajnici?

U priopćenju se napominje da je Milanović, bez dokaza, proglasio „(vele)izdajnicima“ sve zastupnike koji su podržali ulazak Finske i Švedske u NATO:

- Neka SDP-ov predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić zatraži da SOA provjeri istinitost bar nekih Milanovićevih navoda. Među ostalim, tvrdio je da su „britanski i američki lobisti“ izvršili protuustavni pritisak na zastupnike kako bi glasovali za EU misiju pomoći Ukrajini (EUMAM).

Čekamo odgovor

Priopćenje su utemeljitelji naše stranke završili pitanje - Kako se ponijeti prema predsjedniku Republike nakon što stigne odgovor sigurnosnih službi?

Više na:

Veterani HDZ-a: Milanović djeluje kao istureno političko krilo Putinovih plaćenika

A A A