Vijesti
20. 10. 2024.

Čvrsto usidreni na desnom centru i ponosni na sva postignuća u 8 godina Vlade RH, nastavljamo predano raditi za boljitak Hrvatske!

(VIDEO & PHOTO) PHDZ Andrej Plenković na XXI. općem saboru HDZ-a u Šibeniku: Baštinimo nasljeđe dr. Franje Tuđmana, koji je trasirao euroatlantski put RH, te naših utemeljitelja i branitelja - onih koji su najviše dali za hrvatsku slobodu i demokraciju. Takvo nas znamenito nasljeđe obvezuje, velika je to odgovornost! Nakon slavlja na parlamentarnim i EU izborima, idemo po nove pobjede. Hrvatska će s Draganom Primorcem dobiti predsjednika koji poštuje Ustav, Dan državnosti i vladavinu prava, koji će našu zemlju držati u zapadnom krugu i vratiti civilizirani dijalog na Pantovčak!

Uz izbor 21 člana Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a te snažnu potporu Draganu Primorcu na predsjedničkim izborima, u središtu XXI. općeg sabora HDZ-a - najvišeg stranačkoga tijela - bilo je Izvješće predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Donosimo i ostale naglaske iz njegovog govora:

I NAKON 35 GODINA NAJJAČA STRANKA

Okupljeni u zajedničkim državotvornim, narodnjačkim, demokršćanskim i domoljubnim vrijednostima, nastavit ćemo svoje djelovanje na dobrobit Hrvatske.

I nakon 35 godina, HDZ je i dalje daleko najjača stranka. I nakon svih globalnih kriza imamo potporu od više od 30 posto! A tolika podrška hrvatskih građana nipošto nije slučajna.

BRIGA ZA HRVATSKOG ČOVJEKA

Naša se Vlada politikom društvene solidarnosti i državnog intervencionizma kontinuirano brine o hrvatskom čovjeku i gospodarstvu. Premda smo se suočavali s krizama bez presedana, istodobno smo ostvarivali strateške nacionalne ciljeve i kapitalne razvojno-socijalne projekte.

Među ostalim, subvencionirali smo struju i plin za sva hrvatska kućanstva i lokalne jedinice, ograničili cijene naftnih derivata i 30 proizvoda iz potrošačke košarice. Osigurali smo pakete potpore vrijedne 8 milijardi eura i očuvali socijalnu koheziju.

SDP-ovci, POKLOPITE SE UŠIMA!

Na žaljenje SDP-a i Milanovića, imamo rekordnih 1,75 milijuna zaposlenih - 308.000 više nego 2016. godine.

Omjer zaposlenih i nezaposlenih danas je 21:1, dok je 2016. iznosio 6:1. Prema svjetskim agencijama za kreditni rejting dosegnuli smo A razinu, dok smo za vrijeme SDP-ove Vlade bili bačeni u tzv. kreditno smeće! I to je potvrda našeg odgovornog vođenja javnih financija i dobrog smjera kojim ide Hrvatska.

Izvješće o stanju države i nacije: što smo postigli & što ćemo još postići! Ispunjavamo svoja obećanja!

SDP-ovci, POKLOPITE SE UŠIMA! (2)

Apsolutni iznos hrvatskog BDP-a, koji je 2016. bio 47 milijardi eura, do kraja godine dosegnut će 84,7 milijardi eura. Time ćemo sa 62% prosjeka razvijenosti EU-a iz 2016. dospjeti 2024. na 78%. A do kraja mandata skočit ćemo na - 82%! U ovoj godini očekujemo gospodarski rast od 3,6 posto, što je 3-4 puta više od prosjeka EU-a!

Smanjit ćemo javni dug na 58,9 posto BDP-a, na najnižu razinu od 2010. naovamo, a godišnju inflaciju ispod 3 posto. Hrvatska je danas međunarodno cijenjena država s nikad snažnijim položajem u svijetu - nećemo dopustiti da se narušava njena teško stečena reputacija!

HRVATSKA ĆE I DALJE RASTI!

Nastavljamo povećavati plaće, mirovine i broj radnih mjesta, modernizirati pobjedničku Hrvatsku vojsku i policiju te jamčiti stabilnost i sigurnost Hrvatske!

Svako će dijete do 2030. imati svoje mjesto u vrtiću, a do 2027. školska nastava odvijat će se u jednoj smjeni. Isto tako, osigurat ćemo i priuštivo stanovanje sugrađanima, s posebnim naglaskom na mladima!

O ZLOKOBNOM KRŠITELJU USTAVA

Izašavši iz okvira nadležnosti uloge predsjednika RH, Milanović je sam sebe evakuirao s te pozicije te uskratio da ga tako i tretiramo. Prema Ustavu, predsjednik Republike ne smije doći na Glavni odbor opozicijskog SDP-a i objaviti da je „kandidat za premijera“. Nećemo dopustiti da građani zaborave na taj puzajući državni udar!

Predsjedništvo HDZ-a: Proruski detuđmanizator Milanović pokušava srušiti temelje moderne Hrvatske!

A onima koji tvrde da „zlorabimo SOA-u“ poručujem - NE, mi se samo ponašamo sukladno novoj političkoj praksi. Za razliku od Milanovića, koji se ponaša diktatorski i faraonski, s poštovanjem se odnosimo prema institucijama u koje hrvatski narod ima povjerenja, pogotovo u pobjednički HV. I podsjetit ću, nema države na svijetu čiji predsjednik ne poštuje zakonski definiran Dan državnosti i ne čestita ga svom narodu.

ZAUSTAVITE ISTINU!

Milanović nije dopustio načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga dolazak na Odbor za obranu Hrvatskog sabora - spriječio ga je da kao najrelevantnija osoba zastupnicima i javnosti pojasni sve o NATO aktivnosti sigurnosne i logističke potpore Ukrajini, u kojoj su dvojica (2) hrvatska časnika bila predviđena otići u Wiesbaden, u Njemačku.

Prema pravnoj analizi NATO-a, potpora Ukrajini ne znači uključivanje u rat, pa se ne može nijednu članicu Saveza tretirati kao zaraćenu stranu ili je optužiti da pomaže zaraćenoj strani. Dakle - Milanović nije poštovao načelnika Glavnog stožera OSRH, a time i cijelu Hrvatsku vojsku.

Nastavak udara na demokratske institucije i temelje naše države - Milanović je generalu Kundidu opet zabranio dolazak na Odbor za obranu!

RUSIJA USHIĆENA MILANOVIĆEM

Danas se trebamo zapitati kakvu korist Hrvatska ima od takvog ponašanja institucije predsjednika Republike. I ne samo da zemlja nema koristi, nego on nanosi štetu njenoj reputaciji u EU-u i NATO-u.

Jedino Rusija ima koristi od Milanovićevog stava. Bilo da je to motivirano nekom nagradom, željom da se bude korisni idiot ili kratkoročnim besramnim ciljevima unutarnje političke kampanje za predsjednika - svejedno je. Sva tri razloga su podjednako loša. HDZ i Vlada zato drže Hrvatsku na pravoj strani povijesti, prava i morala!

Nastavak udara na demokratske institucije i temelje naše države - Milanović je generalu Kundidu opet zabranio dolazak na Odbor za obranu!

PREDSJEDNIK RH DRAGAN PRIMORAC

Dragan Primorac je sve ono što Milanović nije - pristojan, odmjeren i radišan čovjek, utjecajan i ugledan na međunarodnoj sceni, uspješan u sportu, poslu, znanosti i struci! Dragane, HDZ je uz tebe, očekujemo - pobjedu!

Pozivam sve naše članstvo na maksimalnu mobilizaciju, da najprije pomognemo Draganu da postane predsjednik Republike, a nakon toga da i na lokalnim izborima ostvarimo još jednu veliku pobjedu i ponovno zaplavimo Hrvatsku na kartama.

A A A