Vijesti
25. 10. 2024.

SDP spreman za vlastiti - opoziv! Ili barem rekonstrukciju. „Uspio“ je skupiti tek 50 ruku u Hrvatskom saboru!

Ima li nade da će se oporba prestati blamirati? Gotovo trećina njenih zastupnika nije se ni pojavila na glasovanju. I takvi bi vodili državu?! Od ponedjeljka do četvrtka vrlo bučni, agresivni i destruktivni, a na izjašnjavanju u petak - nestanu! S druge strane, parlamentarna većina predvođena HDZ-om iznova je demonstrirala čvrstoću, stabilnost i ozbiljnost. Samoproglašeni „pravednici“ poput Benčić ili Bulja, Orešković ili Grmoje, Kekin ili Pavličeka, ni riječ nisu izustili o Aferi „Sortirnica“, o SDP-ovom kriminalu.

Zastupnici su s čak 81 glasom ZA, 50 protiv i 2 suzdržana usvojili rebalans Državnog proračuna RH.

Proračunske izmjene i dopune, među ostalim, osigurat će kontinuitet zaštitnih mjera i subvencija, nova ulaganja, nastavak ubrzanog gospodarski rast te daljnje povećavanje primanja i broja radnih mjesta.

Rebalans Državnog proračuna ZA daljnju zaštitu standarda i obnovu, nove investicije & nastavak rasta plaća, BDP-a i zaposlenosti!

Uz rebalans, zastupnici su donijeli i pripadni polugodišnji izvještaj o izvršenju Državnog proračuna za 2024. te izmjene Zakona o izvršavanju Državnog proračuna.

Izvješće o stanju države i nacije

S 80 glasova ZA, 50 protiv i 2 suzdržana Hrvatski je sabor prihvatio Godišnje izvješće o radu Vlade RH - prvo u 3. uzastopnom mandatu premijera Andreja Plenkovića nakon obnovljenog povjerenja hrvatskog naroda. 

U ranijem članku o Plenkovićevom „Izvješću o stanju države i nacije“ izdvojili smo čak 14 postignuća iz naša prethodna dva mandata u Banskim dvorima te 10 ciljeva koje ćemo ostvariti do 2028. godine. A mnoge i puno prije.

Izvješće o stanju države i nacije: što smo postigli & što ćemo još postići! Ispunjavamo svoja obećanja!

Kako je Plenković istaknuo, Hrvatska je danas ekonomski jača i gospodarski uspješnija nego što je ikad prije bila. I to je ono što smeta proturazvojnu ljevicu.

Oporba ni riječi o SDP-ovom kriminalu

Navedimo još da su zastupnici prihvatili (89 glasova ZA) i Izvješće o radu policije za 2023. godinu, a odbili prijedlog Dalije Orešković o osnutku istražnog povjerenstva o Petrokemiji. 

O LOPOVSKOM SDP-u. EPPO podigao optužnicu zbog sortirnice otpada u Rijeci!

Samoproglašena „pravednica“, naravno, nije spomenula SDP-ovu aferu „Sortirnica“, a kamoli zatražila istražno povjerenstvo. Ne grizeš ruku koja ti je omogućila ono što sama nikada ne bi uspjela - ući ponovno u Hrvatski sabor. 

O kriminalu u Gradu Rijeci, također naravno, ni riječ nisu izustili ni Benčić ni Kekin, ni Bulj ni Grmoja.

PARTIJA NA „POBJEDNIČKOM“ PUTU

Hajdaš Dončić: Dragi Peđa, pa kako to? Najavljivali smo pobjedu, ali smo s Milanovićem dobili tek 1 zastupnički mandat više nego s Bernardićem. Još gore, s čitavom oporbom ne možemo u Hrvatskom saboru skupiti više od 50 glasova.

Grbin: E, moj Siniša, ne smiješ biti malodušan. I u porazima moramo bespogovorno slijediti vođu naše partije Milanovića. Moramo biti njegove udarne pesnice čak i kad laže u korist Putina i kad želi baciti Hrvatsku u međunarodnu izolaciju. 

A A A