Vijesti
3. 1. 2019.

Do sada ovjereno milijardu i 832 milijuna eura od ukupne alokacije za Hrvatsku!

Jako sam zadovoljna. Na Staru godinu 31. prosinca podvukli smo crtu i u Europsku komisiju poslali najveću izjavu o izdacima. Do sada je ovjereno milijardu i 832 milijuna eura od ukupne alokacije koja je dodijeljena Hrvatskoj, a upravo za kraj godine smo ovjerili milijardu i trideset milijuna eura, što je doista impozantna brojka.

U svakom operativnom programu to je više od 100 posto od onog što smo morali po pravilu ovjeriti do 2018. godine - otkrila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te članica Predsjedništva HDZ-a Gabrijela Žalac gostujući u Dnevniku Nove TV.

Udvostručena ovjerena sredstva

To je sigurno 17 posto, gotovo duplo od 9 posto ovjerenih sredstava, koliko smo imali dosad - nastavila je Žalac:

- No to sigurno nisu finalni podaci. Vjerujem da ćemo se u 2019. popeti na sami europski vrh, a trenutačno smo negdje na sredini.

Ističe da se u Vladi nije razgovaralo o rekonstrukciji:

- Mislim da je Hrvatskoj potrebna stabilnost i da provedemo u djelo sve ono što smo i zacrtali za 2019. - i to bez ikakvog populizma.

18,75 milijardi za slavonske županije

Iznimno je zadovoljna i rezultatima Projekta Slavonija, Baranja i Srijem:

- Od ciljanih 18,75 milijardi kuna, već smo ugovorili 8 i pol, što je 45 posto. A krajnjim smo korisnicima od toga isplatiti 2,6 milijarde ili 14 posto. Oni koji iznose teze o tobože „poraznoj statistici“ svjesno prešućuju da se novac ne može isplatiti sve dok se projekti ne počnu provoditi i dok se ne pošalju zahtjevi za nadoknadom sredstava. Do kraja mandata kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem odradit ćemo sve ono što smo i planirali.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem: Iz EU fondova osigurano 18,75 milijardi kuna za pet slavonskih županija!

A A A