Vijesti
22. 2. 2019.

Najjači ljudi za najvažnije dužnosti! Naša Ivana Maletić postaje članica Revizorskog suda Europske unije!

Vlada RH na jučerašnjoj je sjednici donijela zaključak kojim se za kandidatkinju za člana Revizorskog suda Europske unije predlaže Ivana Maletić, potpredsjednica HDZ-a i naša sadašnja eurozastupnica!

Velika promocija, čast & profesionalni iskorak!

Članove Revizorskog suda predlažu države članice EU-a i zapravo bi imenovanje naše Ivane, koja bi tu prestižnu dužnost obnašala od 14. srpnja do 2025. godine, trebalo biti pitanje formalnosti.

- Zahvaljujem Vladi RH jer mi je ukazala tako veliko povjerenje! U EU-u postoje dvije iznimno važne dužnosti koje kao država možemo imati, a to su ili povjerenik Europske komisije ili član Revizorskog suda - što samo po sebi govori koliko je bitno i utjecajno mjesto za koje sam predložena. Uostalom, na tu su dužnost, na kojoj možete odraditi važan posao dobrog pozicioniranja svoje države, već dolazili potpredsjednici Europskog parlamenta ili pak šef delegacije CDU/CSU u EP-u. To je za mene osobno, ponavljam, uistinu golema promocija, čast i profesionalni iskorak! - poručila je Maletić.

Pozicioniranje RH & zastupanje nacionalnih interesa

Sama sam u razgovorima s predsjednikom Plenkovićem - nastavila je naša europarlamentarka u izjavi za hdz.hr - iskazala interes za tu dužnost s obzirom na iskustvo u EP-u te njegovim odborima za proračun, ekonomsku politiku i regionalni razvoj:

- U svojoj sam političkoj karijeri uvelike i bila fokusirana na stručne teme koje su predmet odlučivanja upravo Revizorskog suda, i sada mi se pruža prilika da imam još konkretniji utjecaj i učinak! Pritom ću se i dalje, ustrajno i konzekventno, zalagati za manje razvijene članice EU-a te zastupati hrvatske državne i nacionalne interese.

Dugoročni proračun EU-a mora i dalje poticati rast u manje razvijenim članicama & povratak u ruralne krajeve!

Uvijek na raspolaganju svojoj stranci!

Ostajem nadalje i uvijek na raspolaganju HDZ-u, stranci kojoj dugujem svoju političku karijeru. Dat ću sve od sebe da tijekom mandata na novoj dužnosti što bolje pozicioniram Hrvatsku, ali i napravim nešto pozitivno za cijelu Uniju! - zaključila je naša Ivana.

EPP-ov gospodarski program: 5 milijuna novih radnih mjesta u 5 godina novog mandata!

A A A