Vijesti
6. 1. 2019.

Naša izaslanstva vratila su se početkom 2018. i iz SAD-a i iz Izraela s izvješćima da je "sve u redu"!

U izjavi za medije predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković opovrgnuo je tvrdnju jednoga dnevnog lista o postojanju dokumenta koji je američka strana navodno poslala Hrvatskoj o tome da nije moguća prodaja njihovih zrakoplova:

- Ne. Taj dokument nisam vidio, ne znam o čemu se radi. Sada su s američke strane artikulirane rezerve koje prije na ovaj način nisu bile artikulirane. Još u siječnju 2018. poslao sam na dodatno očitovanje jedno naše izaslanstvo u Izrael, a drugo u SAD. I oba su se izaslanstva vratila s pisanim izvješćima da je "sve uredu".

Nema štete za proračun

Izraelska je ponuda, na temelju analize stručnog tima, ocijenjena kao najbolja i najkompletnija. Na temelju svega toga su i donesene konačne odluke - nastavio je Plenković:

- Očekujemo očitovanje izraelske strane. Kako najavljuju iz MORH-a, izaslanstvo Države Izrael idućeg će tjedna boraviti u Zagrebu. Ova situacija nije dobra, ali nema nikakve štete za državni proračun jer ugovor nije potpisan. Kao što je Vlada donijela odluku o odabiru, tako je može i poništiti.

Plačljiva oporba

Na pitanje o rastu Bandićeva saborskog kluba, podsjetio je da je i HDZ izgubio tri zastupnika, koji su u Sabor ušli zahvaljujući njegovoj pogrešci:

- Za njih ni na koga drugog ne svaljujem odgovornost, nego je preuzimam na sebe. Oni koji sada plaču trebali bi se zapitati koga su i kako stavljali na liste. Parlamentarna većina ima 77 zastupnika, a sve ovo što se sad događa - te evidentne slabosti HSS-a i SDP-a - to se odvija nevezano za Vladu i HDZ. Otklanjam još jednom bilo kakve insinuacije i konstrukcije da to ima veze s nama!

A A A