Vijesti
24. 1. 2019.

Čvrsto stojimo u obrani integriteta potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u švicarskom je Davosu - gdje sudjeluje na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma - dao izjavu za okupljene novinare.

U ovom članku izdvajamo odgovor na pitanje o najnovijem pokušaju kompromitacije naše Vlade i Tomislava Tolušića putem krivotvorenih fotografija.

O montiranim fotografijama

Nacional je dobio te navodno kompromitirajuće fotografije, a kasnije ih je dobila i SOA, koja je provjerila jesu li one autentične ili ne. To je dio njene zadaće - da štiti institucije, a potpredsjednik Vlade je dio institucije koju treba štititi. Da se nije provjerila autentičnost fotografija, a da netko drugi nije mogao utvrditi je li to laž ili istina, i da se izašlo u javnost s tezom da je istina, što bi govorili ovi koji sada tvrde da je u pitanju nekakav Vladin PR? Tražili bi ostavku cijele Vlade i ponavljali da je to skandal najvećih razmjera!

Vlada RH: Očekujemo da nadležna tijela otkriju počinitelje koji krivotvorinama žele destabilizirati vlast i pravni poredak!

Bez obzira na podmetanja i najpodmuklije pokušaje destabilizacije, nastavljamo raditi odgovoran i ozbiljan posao!

Sada kada je služba dobro odradila svoj posao - dakle, prevenirala jednu izmišljenu krizu - a tjednik Nacional to kontekstualizirano opisao, onda je to problem!?! Nevjerojatna je lakoća kojem neki ljudi komentiraju stvari o kojima očito nisu do kraja upoznati. Otklanjam i odbacujem svaku zaista banalnu tezu da bi to netko sam sebi radio, mislim na Vladu, stranku ili bilo koga. Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra. Zamislite da je njegova obitelj dobila tu informaciju kao istinitu, a onda se mjesecima kasnije uspostavi da nije! Tu je bit stvari i vidim da taj senzibilitet, nažalost, i u dijelu medija izostaje.

Očekujem brzo otkrivanje počinitelja koji su htjeli diskreditirati i mene osobno i našu Vladu! Neće nas pokolebati!

A A A