Vijesti
25. 1. 2019.

Važno je i za građane i za politiku da nadležna tijela raščiste tko stoji iza takvih prljavih poslova!

Lažne fotografije Tomislava Tolušića pokušaj su kompromitacije visokog državnog dužnosnika i cijele Vlade. Postavljamo si pitanje kakvi su to ljudi ako su spremni takvo što napraviti! - poručio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a.

- I u drugim se državama kroz kompromitaciju visokih dužnosnika nastoji ugroziti određena politika. Stvar je vrlo jasna, dva plus dva su četiri. To mogu dovoditi u pitanje samo oni koji to ne žele „shvatiti“ iz različitih političkih ili drugih interesa.

Nepodnošljiva lakoća relativiziranja

Istaknuo je da su od trenutka kada se pojavila informacija o fotomontažama državna tijela promptno reagirala:

- Napravljeno je ono što je trebalo napraviti kako bi se sačuvao Tolušićev dignitet i zaštitila Vlada od pokušaja udara falsifikatima na političku stabilnost. Probajte zamisliti kako biste se osjećali da se takvo što dogodi vama!

Stoga ga i čudi lakoća s kojom neki od političkih i društvenih aktera govore „da to nije ništa strašno“.

Raščistiti prljava posla

Na pitanje imaju li lažne fotografije kakve veze s aferom SMS, Jandroković je odgovorio da ne može nagađati, ali da je jasno da se radi o prljavom pokušaju kompromitacije i Tolušića i Vlade RH:

- Očekujem da će u oba slučaja nadležna državna tijela kroz istragu utvrditi što se točno dogodilo. Svima nam to treba. To je važno za građane, za državu i za politiku da raščistimo tko stoji iza takvih prljavih poslova!

A A A