Vijesti
6. 2. 2019.

S EU-om smo u proračunskom plusu od 10,1 milijardi kuna!

Hrvatska je u razdoblju 2013-2018 uplatila 18 milijardi kn u EU proračun, a iz njega povukla - 28,1 milijardi! Dakle, u plusu smo 10,1 milijardi! - istaknula je ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova te članica Predsjedništva HDZ-a Gabrijela Žalac na N1.

- Sredinom 2018. (1. lipnja) ta je proračunska razlika u korist RH iznosila 8,4 milijardi kuna. Taj snažni porast od 1,7 milijardi u samo šest mjeseci rezultat je napora Vlade RH i znatno bolje iskorištenosti fondova Europske unije! Ugovoreno je 62 posto EU sredstava iz aktualne omotnice, a preuzeli smo mandat kada je Hrvatska, „zahvaljujući“ SDP-ovoj vladi, bila na - 9 posto!

Još više i još bolje!

Napredak je velik, ali se s tim nipošto ne zadovoljavamo! - zaključila je Žalac:

- Do kraja 2019. planiramo dosegnuti barem 85 posto dostupnih sredstava u ovoj financijskoj perspektivi!

Žalac: Europski fondovi su prilika za Hrvatsku, sada smo na plus 10 milijardi kn

Raskrinkala infantilnog tajnika živog zida!

Ministrica Žalac konkretnim je brojkama na najbolji mogući način raskrinkala infantilna lupetanja glavnog tajnika Živog zida Tihomira Lukanića, koji je nedavno u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ jednostavno izmislio (ili lagao, ako hoćete) da „RH svake godine uplaćuje 9 milijardi kuna u EU proračun, a da zauzvrat dobiva mrvice“. Nevjerojatno je kako je taj prodavač magle pokušao zavarati hrvatske ljude!

Lupetanje, neznanje ili zloća?

Da, to je onaj bezveznjak koji je čak blebetao da će se „ukinuti hrvatska nogometna reprezentacija“! Blebetao - a ostao živ!

"Euroskeptici su skeptični prema svemu u EU-u, osim prema svojoj plaći"

A A A