Vijesti
18. 5. 2019.

Weber: Nisam mogao zamisliti bolje mjesto od Zagreba za početak svoje i EPP-ove završne kampanje!

U društvu s predsjednikom HDZ-a i Vlade RH Andrejem Plenkovićem, kandidat Europske pučke stranke (EPP) za šefa Europske komisije Manfred Weber (bavarski CSU) razgledao je Markov trg, upoznao se njegovom bogatom povijesti i potom se prošetao Gornjim gradom do Gradeca - do najvećeg plakata EPP-a u Zagrebu, velikog 441 m2.

- Želim da EPP budu još bliža ljudima, a da EK bude glas i predstavnik interesa europskih naroda. Dobra politika počinje sa slušanjem. Slušanjem želja, potreba i nada naroda, a to mi kao EPP radimo. Želimo biti stranka naroda i želimo stvoriti Europsku komisiju naroda! - poručio je Weber.

„Andrej je jedan od najjačih igrača!“

Tjedan dana prije izbora nisam mogao zamisliti - dodao je naš „Spitzenkandidat“ - bolje mjesto za početak svoje i EPP-ove završne kampanje nego Zagreb!

- Andrej je jedan od najjačih igrača u EU-u, a Hrvatska je, iako mlada članica, među zemljama koje najviše pridonose europskom razvoju i promiču europske vrijednosti.

„Zdušno podržavamo Manfreda!“

Predsjednik Plenković je istaknuo da se veseli što će danas iz Cibone, zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, još jednom uputiti ključne poruke za budućnost EU-a i Hrvatske:

- Bit će to poruke zajedništva i razvoja, ali i smanjivanja nejednakosti i solidarnosti, poruke domoljublje i europskih vrijednosti. Zdušno podržavamo Manfreda, jako mi je drago što će danas vidjeti kakvu potporu uživa u Hrvatskoj. EPP i HDZ bit će uvjerljivi pobjednici europskih izbora!

Timski duh na Cvjetnom trgu

Nakon obilaska Gornjeg grada, a prije velikoga predizbornog skupa u Ciboni, Plenković je otišao u Banske dvore na bilateralni sastanak s njemačkom kancelarkom, dok je Weber nastavio druženje s kandidatima HDZ-a za EU izbore na Cvjetnom trgu.

- Želimo pokazati timski duh, zajedništvo EPP-a, ali i sve ono što EU pruža hrvatskim građanima. Zagreb je dobro mjesto za ulazak u završnicu kampanje jer je hrvatska vlada proeuropska, želi ući u Schengen, a i učinkovito povlači sredstva iz EU fondova!

Program Mladeži HDZ-a na njemačkom

Pri dolasku na Cvjetni trg, Weberu je Mladež HDZ-a dala njihov program na njemačkom jeziku.

Zajedno i odvažno, EPP i HDZ - na temelju naših ekonomskih postignuća, ali i narodnjačkih i demokršćanskih vrijednosti - 26. svibnja idu po još jednu pobjedu!

A A A