Vijesti
27. 2. 2019.

Mnogima jako ide na živce to što je HDZ-ov rejting na oko 30% i što ćemo uvjerljivo pobijediti na EU izborima!

Velikom broju aktera na hrvatskoj političkoj sceni jako ide na živce to što je HDZ-ov rejting na oko 30 posto i to što će uvjerljivo pobijediti na europskim izborima jer je najozbiljnija i najsnažnija stranka! - komentirao je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković nove medijske podvale, sada o tobožnjem „naputku da se na stranačkim skupovima plješće samo njemu i domaćinima“.

- Za takve tvrdnje mogu jedino reći da su smiješne. Kada sam postao predsjednik HDZ-a, najavio sam da ću transformirati i Hrvatsku i stranku na bolje. To radim vrlo jasno i vrlo čvrsto, a HDZ je danas konsolidiran: imamo novi, moderni Statut, imamo predsjednicu države, svoju Vladu, stabilnu parlamentarnu većinu, većinu županija, polovicu gradova i općina…

HDZ je snažan i uvijek izlazi kao pobjednik!

Osim što je preuzeo HDZ kada je bio na jedva 20 posto potpore, stranka je konsolidirana i u financijskom smislu - nastavio je Plenković:

- S obzirom na minus koji sam zatekao i pluseve koje HDZ danas ima, volio bih da se netko drugi može pohvaliti s takvim rezultatima. HDZ je snažan, jedinstven i uvijek izlazi kao pobjednik u ključnim političkim utakmicama. Tako će biti i u budućnosti!

Crobarometar: HDZ i dalje jači od SDP-a i Živog zida skupa! Štoviše, povećavamo prednost!

Na pitanje novinara su koji su to akteri kojima smeta dobar rejting HDZ-a, kratko je odgovorio:

- Imate ih koliko hoćete, pogledajte koliko ima nesretnika!

Novo postignuće naše Vlade!

Za razliku od „nesretnika“ i oporbenih ignoranata, predsjednik Plenković iskazao je zadovoljstvo izlaskom Hrvatske iz procesa prekomjernih ekonomskih neravnoteža:

- Očekujem da će, nakon Europske komisije, i agencije za kreditni rejting valorizirati naše napore i dignuti ga na investicijsku razinu!

Nakon 5 godina, Hrvatska izašla iz procedure prekomjernih makroekonomskih neravnoteža!

Isplatili smo 2,8 mlrd. jamstava za Uljanik!

Po pitanju Uljanika, istaknuo je da se vode ozbiljni razgovori između ministarstava gospodarstva i financija te strateškog partnera, kao i da su prošlog tjedna bile konzultacije s Europskom komisijom:

- Bilo bi dobro da se u javnosti percipira činjenica da smo mi Vlada koja je isplatila 2,8 milijardi kuna državnih jamstava za Uljanik. Izračunajte koliko ministarstava godišnje stane u taj račun. No o tome neki govore kao da smo platili telefonski račun!

Najavio je da će se svi budući koraci poduzimati oprezno:

- Ne možemo starim receptima rješavati kronične bolesti. Donijet ćemo odluku koja je racionalna i odgovorna prema građanima, brodogradilištima i u skladu s onim što je realno.

A A A