Vijesti
6. 11. 2019.

SDP - koji licemjeri! Rezali su plaće, a sad podupiru štrajk?! Bernardić s prstima u pekmezu, a osnivaju „antikorupcijski savez“?!

Dr. sc. Zdravko Marić te naši zastupnici Željko Reiner, Josip Borić i Ivan Šuker danas su vrlo oštro, ali smireno i argumentirano, zadavali snažne udarce licemjernoj ljevici i uzvraćali na njezine agresivne nasrtaje.

TKO O ČEMU - BERNARDIĆ, SABO & BELJAK O POŠTENJU!

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" na temu „antikorupcijskog saveza“ snagom argumenata deklasirao je osuđenog kriminalca Krešu Beljaka - koji danas vodi ono što je ostalo od HSS-a - i SDP-ova dežurnog agresivca Željka Jovanovića:

Osuđeni krimos kleveće dr. Tuđmana

Beljak, zar se baš Vi, koji ste pravomoćno osuđeni za provale u automobile, usuđujete optuživati dr. Tuđmana da je „otac hrvatske korupcije“!?! Očito nemate nikakvog srama kada tako klevećete prvog predsjednika RH, utemeljitelja suvremene hrvatske države!

Beljak, pravomoćno osuđen zbog provaljivanja u više automobila, dr. Franji Tuđmanu nije dostojan obrisati ni cipele!

Nezakonita materijalna dobit

Jovanoviću, uzimate si pravo mahati „borbom protiv korupcije“, a Vaš je šef Bernardić uhvaćen s prstima u pekmezu - nezakonito je stekao materijalnu dobit od 260.000 kuna!

Bernardić je protuzakonito primio dar od 263.000 kuna - Neka sada bude principijelan i podnese ostavku!

Nagradili robijaša Željka Sabu

Kada god SDP-ovci naprave neku svinjariju, vas obuzme amnezija. Dovoljno je navesti primjer Željka Sabe kojeg ste - nakon što je odslužio zatvor upravo zbog korupcije i podmićivanja - nagradili mjestom predsjednika vukovarsko-srijemskog SDP-a!

525 RAZLOGA DA ŠEF SDP-a PODNESE OSTAVKU!

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Josip Borić, iznoseći u sabornici stajalište naše stranke, efektno je raskrinkao Davora „260.000 kuna“ Bernardića i njegov, kako to znamo reći, „korupcijski savez“:

SDP-ov & HSS-ov „korupcijski savez“

Bernardić je primio 260.000 kuna, što je 525 puta više od zakonski dopuštene vrijednosti dara dužnosniku. I onda taj licemjer potpisuje „antikorupcijski savez“!? Da je principijelan, predsjednik SDP-a već bi 525 puta dao ostavku!

Sinko, sjedni - jedan!

A što su oni to potpisali? Kažu da su „deklaracijom“ sebe obvezali da će se sustavno boriti protiv korupcije, da će inzistirati na transparentnosti, da će donositi zakone kojima će se sprječavati zlouporabe položaja na državnoj i lokalnoj razini...

Bernardić i Beljak s kiselim su izrazom potpisali „deklaraciju“ jer dobro znaju da svojim djelima ne mogu poduprijeti njen sadržaj. Štoviše, oni su čista suprotnost poruka iz tog „dokumenta“! Svaki im građanin ima pravo reći: „Nisi ti taj, sinko, koji smiješ glumiti da se boriš protiv korupcije“!

MARAS, MOŽETE LI SE VI POHVALITI RASTOM PLAĆA?

Potpredsjednik Vlade i ministar financija dr. sc. Zdravko Marić tijekom saborske rasprave o rebalansu proračuna uzvratio je notornom Gordanu Marasu:

SDP srezao plaće

I Vi ste jedan od onih bivših ministara iz SDP-ove Vlade koji su digli ruku za smanjivanje plaća prosvjetara - čiji štrajk danas licemjerno podržavate.

Povećanje plaća od 20% u 4 godine i nije malo - Ne vidim razloga za štrajk!

U jednom mandatu rast za više od 20%

Smanjili ste im, ponavljam, plaće, a sada ultimativno tražite da ispunimo sve njihove zahtjeve i izdvojimo dodatnih 400 milijuna kuna - i to premda im naša Vlada već povećava osnovicu za 18.3%. A ako pribrojimo pozitivne učinke porezne reforme, plaće će im u jednom mandatu porasti za više od 20%. Je li se to ikad prije dogodilo? Možete li se Vi pohvaliti rastom plaća u školstvu?

SABINA GLASOVAC TADA JE MUDRO ŠUTJELA

I naš zastupnik Ivan Šuker prozvao je danas oporbu za licemjerje. S naglaskom na Marasu, koji je bio ministar kada je SDP-ova Vlada 2012. skresala koeficijente učiteljima i nastavnicima, te na Sabini Glasovac, koja je tada pak obnašala dužnost pomoćnice ministra:

Otimači školskih plaća

Kad je Zoran Milanović smanjio koeficijente, onda ste mudro šutjeli - niste pozivali na štrajk i trčali da date podršku sindikatima! Sada se „slatko“ smijete, tražite da se ispune svi sindikalni zahtjevi, a upravo ste im vi otimali plaće!? Baš ste licemjeri!

A A A